Makyaj Malzemelerinde Temizlik!

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için uyumadan önce makyajımızı temizlememiz gerektiğini biliriz. Peki, makyaj malzemelerimizin ve makyaj öncesi cildimizin temizliğine gereken özeni gösteriyor musunuz?

El ve Yüz Temizliği

Gün boyunca ellerimizde biriken bakteriler, makyaj malzemelerini yüzümüze uygularken cildimizde sorunlara yol açabilir. Bu nedenle makyaja başlamadan önce ellerinizi bol su ve temizleyici ürünle yıkamalıyız.

Makyaj sırasında fondöten, pudra, kapatıcı gibi elle sürülen kozmetik ürünler kullandıysanız makyaj bitiminde ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Özellikle tırnak aralarına toplanan kozmetik ürün kalıntıları bakteri üretimine neden olabilir.

Kuru, karma, normal ya da yağlı cilt… Hangi cilt türüne sahip olursanız olun uyandığınızda cilt yüzeyinde bulunan yağ bezeleri yoğundur. Makyajınızın kalıcı, cildinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız makyajınıza başlamadan önce cilt türünüze uygun bir ürünle cildinizi temizlemeye özen gösterin.

Arkadaşınızın Kozmetik Ürünleri

Acilen makyaj yapmamız gereken durumlarda arkadaşımızın ruj, rimel, fondöten gibi makyaj ürünlerini kullanmak isteyebiliriz. Sizi güzelleştiren makyaj ürünleri cilt sorunlarına davetiye çıkarabilir.

Arkadaşınızın rujunu kullanmak, onun dudağındaki uçuk virüsünün size bulaşmasına neden olabilir.

Makyaj Süngerleri ve Fırçaları

Allık, pudra, fondöten uygulamaları için kullandığımız makyaj süngerleri ve fırçaları düzenli olarak temizlenmeli ya da yenilenmelidir.

Makyaj süngerleri ve fırçaları bakteri oluşumuna en müsait alanlardır. Hem sağlıklı cilt hem de uzun süre kullanım için makyaj süngeri ve fırçalarınızı haftada 1 kez ılık suyla yıkamaya özen gösterin. Ürün özelliğinin bozulmaması için kendi kendine kurumaya bırakabilirsiniz.


.ALINTIDIR.