Makyaj Hileleri

Maskaranızı likit eyeliner olarak kullanın.
Eyeliner fırçasını alarak maskarınıza batırın ve üst kirpik diplerine uygulayın. Hem uygulaması kolay olacaktır hem de hata yaptığınızda,temizleyip yeniden sürebilirsiniz.

Parlaklık için vazelin kullanın
Yüzünüze ışıltı vermesi için vazelin kullanmak kulağa çılgınca gelebilir ama doğru şekilde uygularsanız sonuçları harika olacaktır. Öncelikle yüzünüzde bir nokta belirleyin; mesela sadece kaşlar, ya da elmacık kemikleri veya alın bölgesi. Belirledikten sonra abartıya kaçmadan vazelini sürün ve tüm gün ışıl ışıl parıldayın.

Size özel dudak parlatıcısı
Dudak parlatıcınızın renginden sıkıldınız mı? O zaman göz farınızı alın ve dudaklarınıza uygulayın. Ardından saydam renkli parlatıcınızı üzerine sürün. Bu şekilde istediğiniz renkte parlatıcı elde edebilirsiniz!

Harika kirpikler
Kirpiklerinizi boyarken ilk katı her zamanki maskaranızla, ikinci katı ise başka bir maskarayla tamamlayın, yani iki ayrı maskara kullanın. Şaşırtıcı sonuçlar alacaksınız.

Daha kalın kirpikler
Maskaranın ilk katmanını sürdükten sonra kirpiklerinizin üzerine hafifçe pudra sürün. Ardından ikinci katmanı uygulayın. Nasıl bir maskaranız olursa olsun, kirpikleriniz kalınlaşacaktır.

Kalıcı fondöten
İlk önce her zaman uyguladığınız şekilde fondöteninizi uygulayın, belki bir parça daha fazla. Sonra temiz bir kağıt mendili yüzünüze hafifçe bastırın. Kağıt mendiliniz fondötendeki fazla yağı emecek ve yüzünüzde sadece ışıltıltıyla parıldayan pigmentler kalacaktır.

Krem allık
Krem allığınızı sürmeden önce yüzünüze iyi bir nemlendirici ya da ince bir katman vazelin sürün. Böylece allığınızın kalıcılığını artacak ve göz kamaştıracaksınız.

alıntıdır...