Ayaklarınıza Haftalık Bakım!

Çoğu zaman ayakkabılarımıza gösterdiğimiz özenin yarısını bile ayaklarımıza göstermeyiz. Oysa gün boyu kahrımızı onlar çeker.


Giyeceğiniz ayakkabı ve terliklerin, ortopedik olanlarını tercih edin. Özellikle gün boyu çalışıyorsanız, bulduğunuz her fırsatta ayaklarınızı dinlendirin, havalandırın. İşten eve döndüğünüzde, ayaklarınızı kalbinizin hizasında tutun.

Sentetik olmayan, doğal çorapları tercih edin. Sivri burunlu ve topuklu ayakkabılar giymeyin. Ayaklarınız terlemeye meyilliyse, günde iki kere temizleyin.

Her gün çorap giymeden önce, içinde dolaşım arttıran mentol antiseptik özelliği olan çay ağacı ve kekik yağı bulunan ayak kremini, ayaklarınıza masaj yaparak iyice yedirin. Böylece günlük bakımınızı yapmış olursunuz.

Yorgun ayaklarınız, haftada bir defa özel bir bakımı hak etmiyor mu? Onları arada bir şımartmalısınız.İçine 10 damla portakal çiçeği yağı ve bir fincan zeytinyağı ilave edilmiş sıcak su dolu bir kaba, ayaklarınızı koyarak 15 dakika bekletin. Sonra havlu üzerinde uzatarak dinlendirin.

Ayaklarınıza haftada bir defa peeling uygulayın. Böylece ölü derilerden kurtulursunuz ve taze deri ortaya çıkar. Çok sert olan bölgeleri, sıcak suda yumuşatıp törpüleyerek, istediğiniz yumuşaklığa getirebilirsiniz.

Ayaklarınız çok fazla kuruysa, ancak birkaç uygulamadan sonra düzeleceğini unutmayın.

Haftada bir kere, ayaklar için özel olarak yapılmış maskeleri uygulayın. Maskeler, doping yapan ürünlerdir ve kısa zamanda cildi toplarlar. Maskeleri 15-20 dakika süreyle temiz ayak derinizde bekletin, ardından durulayın. Yumuşadıklarını göreceksiniz.

Ayaklarınız çok kuruysa, her gece onlara bakım yapıp, bol kremle pamuktan yapılmış bir bakım çorabı giyin. Bütün gece cilt kremi emerek, yumuşacık olmasını sağlayacaktır.


.ALINTIDIR.