Ayaklarınıza Aromaterapi!
Ayaklar her zaman bakım ister. Üstelik haksız da sayılmazlar çünkü bütün yükü onlar çeker.


Ayak tırnakları ve tırnak diplerindeki derilerin sağlığı çok önemlidir. Ayak tırnakları yavaş uzadığı için, ayda bir kere kesmek yeterlidir. Tırnaklarınız kırılıyor, rengi değişiyor, donuk görünüyor veya anormal bir kalınlaşma yapıyorsa; problem büyümeden bir cilt doktoruna görünün.

Ayak tırnaklarında mantar enfeksiyonu en sık rastlanan sorunlardan biridir. Bunlar tırnaktaki ölü dokuya yerleşip, daha sonra tüm cilde yayılırlar. Tırnaklara yerleşen mantarlar, oldukça dirençlidir. Aşırı terleme, havuzlar, hamam ve saunalar, kapalı ayakkabılar, mantara davetiye çıkarır. Mantar, sıcak ve nemli ortam sever.

Nasır bir hastalık değildir ancak çok uğraştırır. Genellikle ayaklarda, kemik çıkıntıları üzerinde oluşur. Bir yere değdiğinizde veya üstüne bir baskı geldiğince, çok sancı yapar.

Cilt, baskı ve sürtünmeye maruz kaldığında, kendini korumak için sertleşerek kalınlaşır. Çoğu insan, nasır tedavisinde kendini manikürcülere teslim eder. Ancak manikürcünüz bu konuda deneyimli ve aletleri steril ise, bu mümkün olabilir. Hafif nasırların tedavisi için, eczanelerde satılan plasterleri kullanabilirsiniz. Derin nasırlar ise, ancak cerrahi yöntemlerle, kriyoterapi veya lazer ile tedavi edilebilir.

Bazen kemik deformasyonları, aşırı sürtünmeye sebep olur. Özellikle belirli yaştan sonra, ne kadar yumuşak ayakkabı giyilse de, kemik çıkıntılarının olduğu yerde, sürekli nasır oluşur. Bu durumda bir ortopediste başvurmak gerekir.

Ayaklarınıza da peeling yapabilirsiniz. Peeling, ayaklarınızı ölü derilerden arındırır. Ayrıca topuklarınızı yumuşatır, kan dolaşımınızı arttırır. Yüzünüz ve vücudunuz için kullandığınız tüm peelingleri, ayaklarınız için de kullanabilirsiniz. Yemeklik tuz ve ponza taşı da aynı işi görecektir.

Ayaklar, vücudun her organına karşılık gelen bir noktaya sahiptir. Ayak masajı ile bütün vücudun dinlenmesi, zihnin sakinleşmesi sağlanır. Ayak masajını kendinizde yapabilirsiniz. Vücudunuz için kullandığınız aromatik yağları, ayaklarınız için de kullanın. Aromaterapi, vücudunuzun diğer bölgeleri gibi, ayaklarınızda da etkili olacaktır.


.ALINTIDIR.