Evde Saç Boyamak
Biz kadınlar saç rengimizde değişiklik yapmayı severiz. Sezonun modasına uygun olsun diye yılda 1-2 saç rengimizi değiştirebiliriz. Saç diplerden beyaz saçlarımız çıkmış olabilir.

Tüm bunlar için saçlarımızı boyamaya dolayısıyla zaman ve paraya ihtiyacımız vardır. Saçlarınızı boyatmak için kuaföre gitmeye vakit bulamıyorsanız ya da ekonomik çözümlere ihtiyacınız varsa saçlarınızı evde boyayabilirsiniz.

İşte, evde saç boyarken dikkat etmeniz gereken kurallar ve püf noktaları…

Doğal ya da kimyasal içerikleri cildinizde alerjiye neden olabilir. Saç boyasını kullanmadan önce mutlaka bileğinizin iç kısmında küçük bir deneme yapın. Eğer kızarıklık, yanma, şişme gibi olumsuz belirtiler vermiyorsa saçınızı boyamaya başlayın. Sorun yaşıyorsanız bu konuda uzmandan yardım alın.

Saç boyasının içinden çıkan kullanma talimatını dikkatlice okuyun. Belirtilen bekleme süresi ve uygulama ölçüsüne sadık kalın.

Saçlarınızı boyamaya başlamadan önce gerekli tüm malzemeleri hazırlayın.

Üzerine boya sürünme ihtimalini göz önünde bulundurarak eski kıyafetlerinizden birini giyip, boynunuza sarmak için eski bir havlu kullanın. Saç boyası lekesi çıkmaz ve yeni aldığınız kıyafetlerin zarar görüp kullanılmamasına neden olur.

Alnınız, yanaklarınız ve saç boyasının değebileceği her noktayı korumak için vazelin sürün. Bu sayede cildinize saç boyası değse bile kolayca temizleyebilirsiniz.

Boya sürerken mutlaka eldiven kullanın. Bu sayede ellerinizin boyanmasını ve zarar görmesini önleyebilirsiniz.

Saçınızda boya varken taramak istediğinizde mutlaka geniş aralıklı tarak kullanın.

Cildinize bulaşan saç boyasını temizlemek için hızlı davranmanız gerekir. Hemen ıslak mendil ya da pamuğun üzerine dökülmüş bir miktar şampuanla saç boyasını silin.

Saçınızda istediğiniz rengi ayarlayabilmek için kullanma talimatında belirtilen süre kadar bekletin.

Saç boyarken sizi meşgul edecek işler yapmayın. Zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyebilirsiniz ve saç renginiz istediğiniz gibi olmayabilir.


.ALINTIDIR.