Yaz Okulları, Yaz Okulu Seçimi, Yaz Okulları ve Kişisel Gelişim

Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanması ile birlikte başlayan tatil heyecanını farklı bir deneyime dönüştürmek, çocuğunuzun akranları ile birlikte keyifli yaz anılarına sahip olmasını sağlayacak bir yaz okulu programı yapmaya ne dersiniz? Sayıları her geçen gün biraz daha artan yaz okulları, çocuğunuzun kişisel gelişim ve sosyal iletişimini kuvvetlendirecek son derece keyifli bir aktivite…

Hemen hepimiz özellikle izlediğimiz Amerikan filmlerinin etkisinde çocukluk dönemine geri dönebilsek bir kere de olsun bir yaz okulu deneyimini tecrübe etmiş olmayı istemez miydik? Zaman içinde yolculuk mümkün olsaydı kendi adımıza gerçekleştirmek için bir an bile tereddüt etmeyeceğimiz yaz okulu hayalinin keyifli yanları kadar çocuk gelişimi üzerine olumlu etkileri de büyük…



Günümüzde pek çok çocuk bilgisayar başından kalkmaksızın zamanını geçirmekte… Yaz aylarının gelişi ile kapanan okullar, ev içinde zaman geçirmek adına çocuklara bilgisayar dışında çok fazla bir alternatif bırakmıyor… Özellikle çalışan anne babalar söz konusu olunca çocuk, yaz dönemini ya bilgisayar başında ya da televizyon karşısında geçiriyor… İşte tam da bu noktada ebeveynlerin imdadına yaz okulları yetişiyor.

Yaz Okulluna Gitmenin Çocuk Gelişimi Üzerindeki Olumlu Etkileri:

Yaz okulları, çocuğun sosyal yönden gelişmesine olanak tanır.
Yaz okulları programlarının pek çoğu spor ağırlıklıdır. Bu da çocuğun spor disiplini ile büyümesini sağlar.
Yaz okullarında akranları ile vakit geçiren çocuk paylaşım ve iletişimi öğrenir.
Yaz okullarında zamanını öğretmen ve eğitmenlerin kontrolünde geçiren çocuk, zararlı pek çok faaliyetten uzak tutulmuş olur.
Yaz okulundaki aktivitelerle enerjisini doğru bir şekilde harcayan çocuk ruhsal ve psikolojik açıdan çok daha sağlıklı olur.
Gün içinde farklı deneyimler yaşayan çocuk, yaz okulunda tecrübe ettiği aktiviteleri aile bireyleri ile paylaşarak, doğru ve kaliteli iletişim kurmayı öğrenir.
Disiplin bilinci gerçekleşir, yaz okulu sayesinde çocuk, disiplinin hayatın hemen her noktasında var olması gereken bir kavram olduğunu algılar sadece okulda ders saatlerinde kurgulanmış olan sıkıcı bir kavram olmadığını fark eder.


.alıntıdır.