Çocuk Gelişiminde Oyuncağın Önemi ve İnternetten Oyuncak Almak

Oyuncakların çocukların öğrenme sürecinde son derece önemli olduğunu biliyoruz. Oyuncakları ile oynayan bir çocuğu izlerseniz onun farklı bir dünyada yolculuğa çıktığını rahatlıkla anlarsınız.

Çocuk, o an hiçbir şey düşünmez. Kendi dünyasında sürekli yeni bir şeyler yapma derdindedir. Oyuncakla arasına kimsenin girmesini istemez. Çocuk ile oyuncak arasında o kadar güçlü bağ vardır ki bazı durumlarda sevdiği bir oyuncak ile vedalaşmak onun için zor bir durum olabilir.

Oyuncaklar, bir çocuk için gerçek dünyayla hayal dünyası arasında köprü vazifesi gören önemli araçlardan biridir. Çocuklar, oyun ve oyuncaklar yoluyla çocuk sınırlarını test etme ve kendini sınama becerileri kazanır. Oyun oynayan çocuk yeteneklerini ve ilgi alanlarını da zamanla ortaya koymaya başlar.

Örneğin; bir çocuk eline aldığı şişeyi bir anda mikrofona çevirebilir ve kendisini hayranı olduğu müzisyenin yerine koyabilir. Hayallerinde şarkıcı, piyanist, ya da baterist olabilir. Gerçekte de bu tarz bir müzik yeteneği olabilir.



Bu nedenle çocuklara onları sınırlı alanlara hapsedecek ya da tek başına oynamayı teşvik edecek oyuncaklar yerine yeteneklerini ortaya koyacakları ve hayal dünyalarını geliştirecek oyuncaklar almak çocuğun geleceği açısından faydalı olacaktır.

Ses çıkaran küçük müzik aletleri, renkli yapbozlar, inşaat ve tamir aletleri çocukların hayal dünyaları için gerçekten önemli rol oynayan oyuncakların başında gelir.
Oyuncağın çocuğa fayda sağlaması için önce çocukta merak uyandırması gerekir. Sonra da kasları çalıştırması, çocuğu problem çözmeye yönlendirmesi, girişimciliği ve hayal gücünü arttırması gerekir. Bu nedenle çocuk için en iyi oyuncak, defalarca oynamak istediği ve her seferinde daha fazla haz aldığı oyuncak tır.

Çocukların gelişiminde büyük rolü olan oyuncakları seçerken eğitici özellikler taşımasına dikkat etmekte yarar var. Yapboz, oyun hamuru, puzzle, eğitici bloklar, ahşap oyuncak, bilim oyuncakları eğitici yönleri bakımından tercih edilebilir.


.alıntıdır.