Kullanıcalar, günlük yaşamlarını zenginleştirmenin yanında, kendilerine ilham verecek mobil araçlar aramaktadırlar.Bilgilerini yenileyebilecek mobil telefonlar arıyorlar. Samsung Galaxy, kişilerin fikir ürettikleri yeniliklerle, piyasada bugün ki ileri teknoloji üstün telefonu sunmaya stabil yapıya ve kullanışlı özelliklere sahip, ikonik bir tasarımı temsil ediyor.

Yeni Samsung S5; on altı megapiksel telefon kamerası, gelişmiş bir menü ve arayüze sahip üstün kamera işlevleri sayesinde kişilerin yorulmadan fotoğraf çekebilmelerini, düzenlemelerini ve paylaşmalarını sağlıyor.

Galaxy S5, 0,3 sn ye kadar sabitleme yapabilen dünyanın seri otomatik odaklanma özelliğini sunuyor ve gelişmiş Yüksek Dinamik Aralığı (High Dynamic Range) özelliği ile bütün koşullarda doğal ışık ve renkleri göz kamaştırıcı bir yoğunlukta yeniden oluşturuyor. Aynı zamanda Samsung S5’in yeni Selective Focus özelliği, kişilerin ortak ağda bir nesnenin belirli bir alanına odaklanmasını sağlarken, arka planı bulanıklaştırabiliyor. Bu nitelik ile teknoloji kullananların, Sığ Alan Derinliği (DOF) etkisi oluşturmak için özel bir mercek lansmana gerek duymuyor.
Samsung S5, beşinci nesil Wi-Fi 802.11ac ile 2X2 MIMO desteği sunuyor ve LTE Kategori 4 standardı ile bir çok sayıda LTE frekansını destekliyor. Çok daha hızlı bağlantı isteyen kullanıcılar için Galaxy S5, sahip olduğu Download Booster gelişmiş teknolojisiyle Wi-Fi ile LTE teknolojilerini aynı anda kablosuz erişim sağlayarak veri hızlarını güçlendiren yenilikçi Wi-Fi özelliğini sunuyor. Samsung S5, nerede olursa olsun, kullanıcıların mümkün olan en hızlı bağlantıya sahip olmalarına yardımcı oluyor.