Güçlü Şifreler - Nasıl oluşturulmalı ve Nasıl kullanılmalı?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Güçlü Şifreler - Nasıl oluşturulmalı ve Nasıl kullanılmalı?

  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    Güçlü Şifreler - Nasıl oluşturulmalı ve Nasıl kullanılmalı?





    Bilgi ve hesaplarınızın güvenliğini nasıl sağlayabileceğinizi bir kaç adımda öğrenebilirsiniz

    Şifreleriniz, bilgisayarınızda ve çevrimiçi hesaplarınızda yer alan bilgilere ulaşmak için bir çeşit anahtar görevindedir.
    Art niyetli kişiler şifrelerinizi çalarsa, bilgilerinize ve hatta isminize her türlü zararı verebilirler. Pek çok zaman çok geç olmadan bu durumun farkına varamayabilirsiniz.
    Bazı Hotmail kullanıcı bilgilerinin yasadışı yollardan ele geçirilerek bir web sitesinde yayınlandığını fark ettik. Bu durum fark edildikten sonra bilgiler yayından kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.
    Bu soruşturma kapsamında, Microsoft server'larına her hangi bir sızma olmadığı anlaşıldı. Daha sonrasında mağdur olan kullanıcılarımızı korumak adına çalınan e-posta adreslerine erişimi durdurduk.
    Yasadışı listede kullanıcı adı ve şifrelerinin yayınlandığını düşünen ve e-posta hesabına erişim sağlayamayan kullanıcılar bu formu doldurarak, e-posta hesaplarına tekrar erişim talep edebilirler. "Phishing" (Kullanıcı hesapları hırsızlığı) sektörde ciddi bir problem olmakla berarber Microsoft olarak kullanıcılara güvenilir ve pozitif bir internet deneyimi yaşayabilmeleri için gerekli desteği vermek istiyoruz.

    Güçlü şifre nasıl oluşturulur?

    Yasadışı girişimlere karşı, güçlü bir şifre rastgele karakter dizilerinden oluşmalıdır. Aşağıdaki kriterler şifrelerinizini bu şekilde oluşturmanıza yardımcı olabilir:
    Uzun şifreler kullanın: Şifrenize eklediğiniz her ekstra karakter, onun bir önceki halinden çok daha fazla güvenli olmasını sağlar. Şifreleriniz en az 8 karakterden oluşmalıdır; 14 ve daha fazla karakter içeren şifreler idealdir.
    Harfleri, numaraları ve sembolleri karıştırın: Şifrenizin içeriği karmaşıklaştıkça tahmin edilmesi aynı oranda zorlaşır.
    Sık kullanılan karakterler yerine, klavyenizin bütününü kullanın: Büyük harfler veya sadece rakamları kullanmak çok alışılagelmiş şifre oluşturma yöntemleridir, mesela bunlardan farklı olarak noktalama işaretleri kullanmakta güçlü bir şifre oluşturmak için etkili bir yöntemdir.
    Kelime ve deyimler kullanın: Şifrelerinizi hatırlamanızın en kolay yolu onları her hangibir kağıt parçasına yazmak olarak görülür. Genel kanıya göre bu konuda hiç bir sakınca yoktur. Ancak genel olarak kağıt parçasına yazılan bir şifreyi korumak her hangi bir çevrimiçi şifre yöneticisinde korumaktan çok daha zor ve tehlikelidir.
    Sizin için kişisel anlam taşıyan ve her zaman hatırlayabileceğiniz bir cümle düşünün, ve bu cümle sizin şifrenizin temelini oluştursun.
    Kullanacağınız cümleye, büyük harf, küçük harf ve rakamlar ekleyerek daha karmaşık bir hale getirin. Cümleniz ne kadar uzun olursa, şifreniz o kadar güçlü olacaktır.
    Son olarak, bazı harflerin yerini sembollerle değiştirerek çok güçlü bir şifre oluşturabilirsiniz.

    Oluşturduğunuz yeni şifrenizi Password Checker ile test edebilirsiniz. "Password Checker" şifrenizin ne kadar güvenli olduğunu ölçebilmeniz için kullanabileceğiniz bir Microsoft hizmetidir.
    Bazı yaygın şifre oluşturma methodları, art niyetli kişiler tarafından çok çabuk tahmin edilebilmektedir. Kolay tahmin edilebilen, güçsüz şifrelerden sakınmak için:
    Ardışık veya tekrar eden karakterlerden kaçının: "12345678", "22222222" , "abcdefg" veya "qwert" gibi klavyenizdeki komşu karakterlerden şifre oluşturmaktan kaçının.
    Birbirine benzeyen karakter-sembol değişikliklerinden kaçının: Şifrelerinizi çalmaya çalışan art niyetli kullanıcılar, şifrenizde yapacağınız yaygın değişiklikleri tahmin etmekte zorlanmayacaklardır. I yerine 1, a yerine @ veya "M1cr0$0ft" , "P@ssw0rd" gibi örneklerdeki değişiklikler güçlü şifreler oluşturmanızı sağlamaz. Fakat yapacağınız bu değişiklikler "uzunluk" gibi diğer kriterlerle birleşince güçlü bir şifre oluşturmanızda etkili olacaktır.
    Kullanıcı adınızı şifre olarak kullanmaktan kaçının: İsmin bir bölümü, kimlik veya vergi numarası, doğum günü tarihi gibi bilgiler, size değil sevdiklerinize ait olsa bile art niyetli kullanıcıların deneyecekleri ilk ihtimallerdir.
    Her alanda farklı şifreler kullanın: Eğer herhangi bir bilgisayar veya çevrimiçi sistemde kullandığınız şifre art niyetli kullanıcılar tarafından ele geçirilirse, bu şifreyi kullandığınız bütün alanlardaki kişisel bilgileriniz risk altına girecektir. Bu yüzden her zaman farklı şifreler kullanmaya çalışın.
    Şifrelerinizi çevrimiçi depolama alanlarında saklamaktan kaçının: Çevrimiçi depolanma alanlarında şifrelerinizi saklamak güvenlik açısından sakıncalı olabilir.
    Hotmail ve Messenger'da güvenlik için daha fazla bilgi, hesaplarınıza erişim ve şifrelerinizi değiştirmek için Windows Live ID Websitesini ziyaret edebilirsiniz.
    Güvenli bir çevrimiçi hesap yönetimi için, şifre zaman aşımı özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için " Şifrem 72 gün içinde zaman aşımına uğrasın" kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

    Alıntı
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    teşekkür ederiz bılgılendırme ıcın bende genelde sıfre sonlarında % işarteının etkılı oldugunu bılıyorum ve yıllardır kullandıgım bır sıstem

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    2. Deodorantlar Nasıl Kullanılmalı?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Ocak.2010, 03:43
    3. Bu öğretmenlerden nasıl verim beklersiniz?(ABBAS GÜÇLÜ'NÜN YAZISI)
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 06.Ocak.2010, 21:36
    4. Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Ekim.2009, 15:05
    5. biz şimdi nasıl tercih yapıp nasıl müraacaat edecez
      Konu Sahibi pembe panter Forum KPSS GENEL
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 06.Ağustos.2009, 20:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş