Erzurum'da 13 yaşındaki Musa Kang'ın geçen kasımda öldürülmesiyle gündeme gelen 'Metin2' adlı bilgisayar oyunu Yalova'daki internet kafelerde yasaklandı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de salgın haline gelen ‘Metin2’ adlı bilgisayar oyununun internet kafelerde oynanmasını ‘şiddet öğeleri’ içerdiği gerekçesiyle yasakladı.

Emniyet’ten yapılan açıklamada, delici ve ezici silahlarla savaş görüntülerini içeren oyunun 18 yaşından küçükler tarafından internet kafelerde oynanması üzerine bu kararın alındığı belirtildi. Emniyet’ten yapılan yazılı açıklama şöyle:

UYARI YAZISI ASILACAK

“Internet toplu kullanım sağlayıcı iş yerlerinde ‘Metin2’ oynatılması veya bilgisayarlarda yüklü olmasının yasaklanmasına, bu iş yerlerinde müşterilerin görebileceği yerlere ‘Şiddet, pornografi, kumar ve uyuşturucu kullanımını içeren oyunların oynanması ve oynatılması yasaktır’ yazısı asılmasına karar verilmiştir.Yasağa uymayanlar hakkında idari para cezası ‘Metin2’ oyununda karakterler 10 bin dolara kadar yükselen fiyatlarla satılıyor. uygulanacaktır.”

Metin2 oyunundaki her bir karaktere ‘Char’ deniliyor. ‘Char’ların elindeki silahlar oynadıkça güçleniyor ve daha etkili savaşçılar haline geliyor. ‘Metin2’ oyununda karakteri daha güçlü hale getiren silahların özellikleri ve fiyatları şöyle: * 9 çelik, 15 rüzgar, 10 çift el, 6 vücut yansıtma: 1400 TL

* 9 cennet gözü kolye, 15 kılıç, 15 bıçak: 900 TL

* 8 sersemletme, 10 bıçak, 15 kılıç: 600 TL * 15 kılıç, 10 çift el, 10 bıçak: 800 TL

* 9 beyaz altın bilezik, 5 delici, 15 büyü savunma: 700 TL * 9 şahin, 5 yarı insan, 4 bonus şansı: 500 TL

* 86 level bedensel 4 parçalı ‘Char’: 1900 TL

CİNAYET SEBEBİ

Erzurum’da Musa Kang (13) geçen kasımda metruk binada ölü olarak bulunmuştu. Musa’nın internet kafelerde oynadığı ‘Metin2’den bir çeteye para kazandırdığı gerekçesiyle kaçırıldığı iddia edilmişti. Musa cinayetiyle gündeme gelen ‘Metin2’ tam bir salgın. Dünya sıralamasında ilk 10’a giren Recep Kara bağımlılığını şu sözlerle anlatmıştı:

“Karakterimi üst sıralara çıkarmak için 10 bin TL harcadım. Bu oyun beni paranoyak yaptı. Karakterim çalınacak diye uyuyamıyorum.” Çin’de de bir oyuncu çok değerli olan kılıcını çaldığı gerekçesiyle bir başka oyuncuyu öldürmüştü.

alıntı