20 Tekma Atan Bebek Sağlıklı

Anne karnındaki bebeğin sağlıklı olup olmadığı konusunda, gelişmiş tıbbi tetkiklerin yanı sıra bazı belirtilerin de ipucu olabileceği bildirildi. Örneğin günde 20 kez tekme atması gibi...


Doç. Dr. Cüneyt Taner, anne karnındaki bebeğin yaptığı hareketlerin bebeğin sağlığı ile ilgili önemli bilgiler verdiğini ifade ederek, "Anne karnındaki bebek günde en az 20 harekette bulunuyorsa sağlıklıdır" dedi.


Taner, bebek hareketlerinin bebeğin sağlığı açısından kendilerine birçok ipucu verdiğini belirterek şunları söyledi:


"Bebek hareketleri özellikle hamileliğin son aylarında büyük önem kazanıyor. Amnion sıvısı (bebeğin içerisinde yüzdüğü sıvı) azaldığında veya anneden yeterli oksijen alınamadığında, bebek hareketlerinde azalma olur. Bu yüzden anne tarafından bebek hareketleri dikkatlice izlenmeli, bir azalma saptandığında mutlaka bir doktora başvurulmalıdır."


Bebek hareketlerinin anne karnında hamileliğin 2. ayında (8. hafta) başladığına, bu hareketlerin anne adayları tarafından 5. aydan itibaren hissedildiğine dikkati çeken Doç. Dr. Taner, hareketlerin aynı zamanda bebeğin yaşadığını ve sağlıklı olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Taner, şu bilgileri verdi:


"Anne karnındaki bebek 20-75 dakika aralıklarla uykuya dalar. Daha sonra uyanır hareket eder ve tekrar uykuya dalar. Bir anlamda anneye sinyal verir. Günde 20 hareket tespit edilmesi bebeğin anne karnında sağlıklı olduğunu gösterir."


.ALINTIDIR.