Öğretmenler, yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğini bekliyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmenler, yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğini bekliyor

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Öğretmenler, yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğini bekliyor





    Yaklaşık bir yıldır, Milli Eğitim Bakanlığının atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirmeye yönelik çalışmaları, medyaya yansımaktadır. Zorunlu hizmet bağlamında, bu konuda sitemizde bir çok haber yer almıştır. Ancak ilk açıklamanın yapıldığı tarihin üzerinden 1 yıl 1 ay geçmesine rağmen çalışmalar hala sonuçlandırılamamıştır. Memurlar.net forum bölümü öğretmenler kategorisinde, bu konudaki gelişmeleri irdeleyen onlarca başlık bulunmaktadır.

    Milli Eğitim Bakanlığı; 18/11/2008 tarih ve 105288 sayılı yazıları ile Eğitim hizmet kolundaki sendikalara çağrıda bulunarak, sendikalarca Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması yönünde çalışma yapılması ve hazırlanan raporun kendilerine gönderilmesini istemesinin üzerinden tam olarak 1 yıl bir ay sonra 18/12/2009 tarihinde Samanyolu Haber´de konuşan Mili Eğitim Bakanı “…sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan haklarını sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz. Her ilde sözleşmeli öğretmenlerin belli kadrolarını açık bırakmak suretiyle il emrine tayin suretiyle kadrolularda çözdüğümüz şekliyle çözmeye çalışacağız” açıklamasında bulunarak Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin değiştirileceğini vurgulamıştır. Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin değiştirilmesi çalışmalarına başlanalı 1 yıldan fazla olmasına rağmen bu çalışma hala bitirilememiştir.

    Öğretmenler yarın ne olacağından habersiz, endişe ve merak içinde mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. Bu şekildeki bir belirsilzik ortamı öğretmenlerimizin performansı düşürmekte. Bu durumdan eğitim ve milyonlarca öğrencimiz olumsuz etkilenmektedir.

    Yeni hazırlanacak olan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde cevap bulunması beklenen sorular

    Şubatta, eş durumundan Özür grubu tayini yapılacak mıdır?

    Şubat öğretmen ataması olacak mıdır?

    Şubatta ilk atama ya da Özür grubu ataması yapılmayacaksa bunun hukuki zeminini oluşturacak yeni yönetmelik hazır mıdır?

    Zorunlu hizmetten dolayı 2009 yılı rotasyona gidecek öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmişti, bu nedenle Zorunlu hizmet tarihi 2006 mı, olacak yoksa yönetmeliğin resmi gazetede yayınlandığı tarih mi olacaktır?

    Geçici görevlendirilenler ile aylıksız izinde olanların yer değiştirme başvurusunda bulunması sağlanacak mıdır?

    Okul bazlı zorunlu hizmet uygulamasına başlanılacak mı?

    2 yıldır sıra tayinleri eylül ayından sonra işletilmiyor. Ama yönetmeliğe göre şubat ayı sonuna kadar bu sıraların işletilmesi gerekiyor. 2 yıldır bu konuyla ilgili davalar açılıyor. Yeni yönetmelikte bu durum kesin bir takvime bağlanacak mıdır?

    İl dışı atamalarında da sıra tayin yöntemi uygulanacak mıdır?

    İlk defa öğretmen atamalarında becayiş uygulaması getirilecek midir?

    İlk defa öğretmen atamalarında eş, sağlık ve öğrenim durumu özür grubu başvurusu alınacak mıdır?

    Her ikisi de öğretmen olan eşlerin yer değiştirme istekleri alanlarındaki norm kadro açığı bulunmasa dahi ve tercihleri de dikkate alınarak aynı yere birlikte atanabilmelerine imkân verecek şekilde değerlendirilecek midir?

    Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve benzeri türdeki eğitim kurumlarına, ilgili mevzuatı çerçevesinde özel yöntemlerle atanan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, il içi ve iller arası yer değiştirmelerden ayrı ve önce yapılacak mıdır?

    Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranmasından vazgeçilerek Aday öğretmenlerin de yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınacak mıdır?

    Hizmetin gereği olarak yapılacak yer değiştirmelerde, il içinde görev yerleri değiştirilmesi gerekenler, o il içinde görevli oldukları yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumlarında alanında ihtiyaç bulunmaması hâlinde ihtiyaç bulunan diğer illere atanacaklar mıdır?

    Zorunlu çalışma süreleri, hizmet sınıfları ve hizmet puanları yeniden belirlenecek midir?

    Norm kadrosu dolu olan okullara kesinlikle dışarıdan atama yapılamayacağına dair düzenleme bulunacak mıdır?

    Öğrenci sayısının azalması sonucu okuldaki norm kadrodan düşecek olan öğretmenin belirlenmesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 2001/14 nolu genelgesi çerçevesinde; 11/08/2000 tarihi itibariyle görevli bulundukları okullarda, branşlar bazında hizmet puanlarına göre oluşturulan sıralama çizelgesine 11/08/2000 tarihinden sonra en son (norma en son giren) atanan öğretmenin normdan çıkması gerektiği konusunda düzenleme yapılacak mıdır?

    Çalışmakta olduğu okulda norm fazlası ya da istihdam alanı daralan İhtiyaç fazlası öğretmenlerin görev yaptığı il ya da ilçenin sınırları içerisinde tayin imkânı verilecek midir? Çalıştığı bölge ya da okulda branşında norm oluştuğu takdirde öncelikli olarak bu öğretmenlerin normla ilişkilendirmeleri sağlanacak mıdır?

    Orta öğretime alan öğretmeni yetiştirmeye yönelik Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programına devam etmekte olanlar, özel öğrenci statüsünde lisansüstü eğitim derslerine devam etmekte olanlar ve kayıtlarını bir yıl süreyle dondurmuş olanlar ile lisans düzeyinde bir yüksek öğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğretmenlerin yer değiştirme istekleri de değerlendirmeye alınacak mıdır?

    Zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi olan öğretmenlerin her türlü özür durumundan yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamış olma şartı kaldırılacak mıdır?

    Eşi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/C maddesi kapsamında görev yapan öğretmenlere eş durumu özründen yer değişikliği hakkı verilecek midir?

    OKS ve ÖSS sınavında başka bir ilde okul kazanan ve yatılı okuması mümkün olmayan çocuğu bulunan öğretmen ve idarecilerin, çocuğunun okulunun bulunduğu ile ve yükseköğretim programlarına yerleşmesi halinde o ile öncelikle atanacaklar mıdır?

    Yüksek Lisans yapan öğretmenlerin de yönetmelikte öngörülen süreyi tamamlamalarını beklemeksizin öğrenim özründen dolayı tayin isteyebilecekler midir?

    Alanlarında yüksek lisans ve doktora yapanlar bu süreç boyunca Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar mıdır?

    İl içi ve il dışı yer değiştirmelerde norm kadro açığı olan okulların tümündeki kadrolar elektronik ortamda ilan edilecek midir?

    Öğretmen olan eşlerden birisi zorunlu hizmetini yapmış ise veya muafsa zorunlu hizmete tabii olan eş evli olduğu sürece, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacak mıdır?

    Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü eş durumu özründen ertelenenler de, 1. bölgedeki illere atama isteğinde bulunabilecekler midir?

    Bakmakla yükümlü olunan aile bireyleri ile ilgili özür grubu yer değiştirme işlemlerinde, memur olmayan eşin de bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin rahatsızlığı dikkate alınacak mıdır?

    Zorunlu bölge hizmetini yapmakta iken Askerlik hizmeti nedeniyle aylıksız izinde geçirilen süreler hizmet ve zorunlu hizmet süresinden sayılacak mıdır?

    Zorunlu çalışma yükümlülüğünün ertelenme işlemi zorunlu çalışma süresini tamamlamış sayılır olarak değiştirilecek midir?

    Her türlü Atama ve Yer Değiştirmelerde oluşturulan komisyonlarda Yetkili sendika temsilcisi bulunacak mıdır?

    Geçici görevlendirmelerin yapılmaması konusunda yönetmelikte düzenleme yapılacak mıdır?

    Bakanlığın yaptığı atamalar bakanlık internet sitesinde, illerin yaptığı bütün atamalar milli eğitim müdürlüğü sitelerinde üç gün içinde ilan edilecek midir?

    Hizmet süresinin hesabında asker öğretmenlikte geçen süreler dikkate alınacak mıdır?

    Hizmet puanının hesabında sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler dikkate alınacak mıdır?

    Hizmet puanının hesabında 4/C kadrosunda geçen süreler dikkate alınacak mıdır?

    Her türlü özür gurubu yer değiştirmelerinde (örneğin eğitim) zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamış olmak şartı kaldırılacak mıdır?

    Yer değiştirmelerde Hizmet puanı hesabında 30 Eylül tarihi esas alınacak mıdır?

    Olağanüstü hallere bağlı özür durumu yer değiştirmelere gazi yakınları, eşi ölen, emekli olan ve eşinden ayrılanlar eklenecek midir?

    Terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, Devlet memuru olarak görev yapan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşleri zorunlu hizmetten muaf tutulacaklar mıdır?

    Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmenlik dışında kadro ve unvanlarda çalışanların bu çalışma süreleri zorunlu hizmet süresinden sayılacak mıdır?

    1 yıl Aylıksız izne ayrılanların göreve geri dönüşlerinde eski görev yerlerine dönmesi konusunda düzenleme yapılacak mıdır?

    Yer değiştirmelerin başladığı tarih itibariyle zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış olanların bulunduğu hizmet bölgesinde çalışılması gereken süreyi tamamlamadan isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek midir?

    Zorunlu bölge hizmetini yapmakta iken Doğuma bağlı olarak aylıksız izinde geçirilen süreler hizmet ve zorunlu hizmet süresinden sayılacak mıdır?

    İl içi yer değiştirmeklerde sıralar Millî Eğitim Müdürlüklerince ilân edilecek midir?

    Her türlü yer değiştirmelerde tüm boş kadrolar yani açık okullar ve normları açık ilan edilecek midir?

    Bakanlık kadrolarına ilk defa öğretmen olarak atananlardan öğrenimleri süresince en az üç kredilik bilgisayar eğitimi almış olmak veya Bakanlık onaylı bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak maddesi mahkeme kararı ışığında yeniden düzenlenecek midir?

    İsteğe ve özür durumuna bağlı yer değiştirmeler için başvuru takvimi kılavuzla değil de yönetmelikle düzenlenecek midir?

    4/B'li öğretmen alımlarına istifa eden, aday veya asil memur olarak çalışanların başvurabilmesi için yönetmelikte düzenleme yapılacak mıdır?

    Her türlü öğretmenlere il içi ve il dışında becayiş uygulaması getirilecek midir?

    Sözleşmeli öğretmenlerin de özür durumuna bağlı yer değiştirme istekleri kadrolu öğretmenler gibi ve aynı zamanlarda değerlendirilecek midir?

    Sözleşmeli öğretmenlerden görevini zorunlu hizmet bölgesinde yapanların görev sürelerinin zorunlu hizmetten sayılacak mıdır?

    Zorunlu hizmetini yapmamış eş, birinci bölgedeki eşinin yanına atanabilecek midir?

    Göreve başlama tarihi itibarıyla en az bir yılını doldurmayanlar yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler midir?

    Zorunlu hizmetinin bitimine 6 aydan az süre kaldığı gerekçesiyle yer değiştirme isteğinde bulunamayanlar bulunabilecekler midir?

    Tüm öğretmenlerin il içi özürleri için il emrinden sonra ilçe emri gelecek midir? Eş durumu özür grubu atamalarında bir km sınırlamasına geçilecek midir?

    Kurum idari kurulu kararlarının 17.maddesindeki; “Eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında görev yapan personelin yer değiştirmelerine ilişkin mevzuat çalışmalarının yapılması.” hususunda il içi ve il dışı yer değiştirme hakkı diğer eğitim çalışanlarına da yönetmelik çıkarılarak verilecek midir?


    İşte; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin değiştirmesinin 1 yıl bir aylık süreci;

    Milli Eğitim Bakanlığı 18/11/2008 tarih ve 105288 sayılı yazılarında, eğitim hizmet kolundaki sendikalara çağrıda bulunarak; “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin bazı maddelerinin yargı kararıyla yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olması ve uygulanması sırasında karşılaşılan sorunlar ve bakanlığına gelen geri bildirimler dikkate alınarak ilgi yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapılması yönünde çalışma yapılması düşünülmektedir.” açıklamasıyla sendikalardan bu konudaki önerilerini istemiştir.

    Bu konu “MEB atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapacak” başlığıyla sitemizde yer almış, bu yazı üzerinde sendikalar önerilerini bakanlığa göndermiştir.

    Ayrıca; “MEB Personel Gerçekten Uyuyor” başlığıyla yer alan haberimiz, “Danıştay´dan, ´4/B´li öğretmen alımına memur olanlar başvurabilecek´ kararı” başlığındaki haberlerimiz ve “Kamu Kurumları, Şehit ve Gazi Eşleri İle Yakınlarını Unuttu mu?” başlığıyla yer alan haberimizdeki açıklamalarımızla Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin değiştirilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğuna işaret etmiştik.

    Ayrıca Bakanlık Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin değiştirilmesi için 24/03/2009 tarih ve 28649 sayılı, Necmettin Yalçın imzalı yazı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden Yönetmeliğin uygulanması sırasında karşılaşılan sorunlar ve Bakanlığımıza gelen geri bildirimler de dikkate alınarak bazı maddelerinde değişiklik yapılması yönünde çalışma yapıldığını söylemişlerdir. Bu konu sitemizde “MEB, atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki değişiklik için öneri istedi” başlığıyla yer almıştır.

    Ayrıca; Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 28/07/2009 tarih ve 63067 sayılı bir yazı yayınlayarak 1. hizmet bölgesi kapsamındaki resmî eğitim kurumlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü kadrolu öğretmenlerden 31 Temmuz tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanların 2009 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu hükümleri çerçevesinde başvuruları alınmasına rağmen hizmet puanının yetersizliği nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet bölgelerindeki eğitim kurumlarına ataması gerçekleştirilemeyenlerin atama işlemleri yeniden tercihleri alınmak ve değerlendirilmek üzere 2010 yılı iller arası zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme dönemine ertelendiğini açıklamıştır. Personel Genel Müdürlüğü 28/07/2009 tarih ve 63067 sayılı yazısı “MEB, Zorunlu Hizmet için başlangıç tarihini yeniden belirleyecek” haberimizde bulunmaktadır.


    Bu yazıdan sonra; Personel Genel Müdürlüğü 30/07/2009 tarih ve 63666 sayılı yazısıyla il ve ilçeler bazında belirlenen zorunlu çalışma yükümlülüğünün okul bazında belirlenmesi için 7 kriter belirlediğini bu kriterlere göre okulların değerlendirilerek bildirilmesini, yeni düzenlemenin 12/8/2009 tarihine kadarda bitirilmesini istemiştir. Bu konu sitemizde “MEB, zorunlu çalışma yükümlüğünü değiştiriyor” başlığıyla yer almıştır.

    Bu resmi yazılar ve gelişmeler üzerine 3 Ağustos 2009 tarihinde “MEB, Zorunlu Hizmet için başlangıç tarihini yeniden belirleyecek” haberini yapmış ve “Milli Eğitim Bakanlığı muhtemelen Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini kökten değiştirerek, zorunlu çalışma yükümlülüğünü okullar bazında yeniden belirleyecek ama en önemli değişiklik Zorunlu Hizmet için başlangıç tarihinin yeniden belirlenmesi olacaktır.” açıklamasında bulunmuştuk.

    3 Ağustos 2009 tarihinden bir hafta kadar sonra Sayın Personel Genel Müdürü bir TV programında Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini kastederek haftaya açıklayacağız açıklamasında da bulunmuştur.

    MEB ile Eğitim Bir Sen arasında yapılan Kurum İdari Kurulu toplantısının sonucunda imzalanan raporun 10. maddesinde Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinde yer alan “11/06/2000 tarihinden sonra Bakanlık kadrolarına ilk defa atananlar zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabidir” ifadesinin 2006 yılına alınması yönünde düzenleme yapılması kararlaştırılmıştır. Bu konu sitemizde “2006'dan önce öğretmen olanlara zorunlu hizmet affı geliyor” başlığıyla yer almıştır.

    Ahmet Kandemir
    Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

    memurlar.net

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    al sana bir yılan hikayesi daha....
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #3
    burin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Nisan.2009
    Mesajlar
    11
    @burin







    bu bakanla bu işler yürümez hepimizi mahvettin nimet...

  • #4
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    MEB'den zorunlu çalışma yükümlülüğüne ilişkin yazı





    Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Hususunda Bakanlık Yazısı








    memurlar.net

  • #5
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    sağol Handancığım...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. MEB atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Temmuz.2012, 05:17
    2. Hangi branşta kaç kişi atama bekliyor? ihtiyaç ne kadar?
      Konu Sahibi burcu09 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 07.Aralık.2011, 19:50
    3. MEB’de yer değiştirme ve ilk atama çakışacak
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Mayıs.2011, 02:04
    4. MEB atama ve yer değiştirme yönetmeliği (Taslak)
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum İDARECİLER BÖLÜMÜ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 31.Mart.2010, 23:00
    5. Öğretmenler Atama Bekliyor
      Konu Sahibi teachme Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Ekim.2009, 12:36

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş