2010 Başak Burcu Yorumları

Bu yıl, yeni bilgiler edinme, eğitim alma ve yabancı ülkelere gitmearzunuz artacak. Çevrenizi genişletme imkanı bulacaksınız. Kendinizlebarışık olduğunuz bu yıl da yaşanabilecek en büyük talihsizlik, birtürlü karar verememeniz ve belirsiz ortamlardan kurtulamamanızdankaynaklanabilir! Aşk da çok şanslı görünmüyorsunuz ama bu şanssızolduğunuz anlamına da gelmiyor. Sadece renksiz ama dolu bir yıl olacak.

Başak bilinci, dünya hayatının insan zihnine sunduğu açıklamalardanaradığını bulamamış, başka alemlerden medet bekleyen bir bilinçtir.Aslında o, bilinen cevapların peşinde değil, akılca sınırlarıçizilemeyecek, enginlere uzanan derin cevaplar peşindedir. Başakaradığını gerçek dünyada bulamayacağını sezmiş, başkalarının çocuklukyıllarında bıraktığı hayal dünyasından kopmamaya karar vermiştir. Diğerburçlara göre, başak burcunun empatisi ve hisleri son derecekuvvetlidir. Kendini birilerine adaması, benliğin basit arzuları içinde sıkışmaktanson kaçışıdır. Kendini vakfederek ölümsüzleştirir, ben olarak yaşayıpbir hiç olarak ölmekten kurtulur. Çünkü başkaları için yaşayanlar,egoları için yaşanlar gibi bir tek ömür yaşayıp tüketmezler; aksinekendilerini dağıttıkları her bir hayatla varolur, sınırsızca vesonsuzca varoluş kazanırlar. Başak burcu böyle duygusal bir idealizmi;olumlu ve faydalı bir biçimde hayata geçirir, ya da boş bir iddiaolarak sürdürür.

2009 yılı Siz Başaklar için İkinci yöneticiniz mars gezegeninin Ocak2010 yılına kadar sürecek etkisinden söz ederek başlamak istiyoruz. Budönemde gelecekle alakalı umutlar ön plana gelmeye başlayacaktır.İdeallerinizi belirli bir noktaya odaklamanız için her şeyden öncedisiplinli bir şekilde çalışmak ve mesleki açıdan kendinizigeliştirmeniz gerekmektedir. Kariyer sahibi olmak adına yeniden işhayatının içinde yer almanızı veya hali hazırdaki işinizle ilgilideğişimlerde bulunarak ileriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmenizisağlayıcı tedbirleri mutlak almalısınız. Bu yorum bakterim.comsitesinde yayınlanmaktadır. Değişkenliklerden uzak durarak, hassasiyetiçinde olmak, alınganlıklar göstermek, en ufak bir şeyi kafanızatakarak kendi iç dünyanızda ikilemler yaşamaktan uzak durmalısınız.Yaşamın sizin için hazırlayacağı nimetlere kavuşmak için disiplin,sorumluluk ve kendinize güven olgusu son derece önemli olacaktır.Dostluk ilişkilerinizi sağlamlaştırmalı, kendinizi başkalarıyla uyumluçalışacak şekilde ayarlamalısınız. Sosyal organizasyonlar, iş veyafarklı amaçlar için yapılan seyahatler, iş hayatıyla birebir ilgisiolan kişilerle temaslar, mesleki kariyeri olan kişilerle tanışmalar vebu tanışmalar sayesinde ileriye yönelik işlerde birlikte görev almalargibi etkiler de yine bu sürecin faydalı yönleri arasında yer alacaktır.

Devir artık, durmak, aynı noktada ısrar etmek, sırf alışkanlık diyedeğişimlerde bulunmamak veya sürekli fikir değiştirmek zamanı değildir.Sizler son derece hassas yapıya sahip kişiler olduğunuz için dışdünyanın karmaşalarında kendi iç alanıza çekilerek kolayca moraldüşüklüğü yaşayabilen kişilersinizdir. Bu yorum bakterim.com sitesindeyayınlanmaktadır. Fakat Uranüsün bu konumu sizi yüreklendirecektir vesiz ne kadar çaba gösterirseniz misliyle size karşılığını verecektir.Biz ikinci Yöneticiniz merkür ve Oğlak burcu seyrinin sizlere Satürnünilişki konusunda yaşatacağı dersler konusunda yardımcı olacağınıdüşünüyoruz. İki alanda da disiplinli bir şekilde ve her şeydenönemlisi sabırlı bir şekilde mücadele vermeniz halinde ve kesinlikleyılmadan özgüven duygunuzla ayakta kalmayı başardığınız zaman hemmesleki anlamda hem de ilişkinizle alakalı her tersliğin altındankalkabilecek, böylece bir taşla iki kuş vurmuş gibi arzu duyduğunuz herşeye kavuşabileceksiniz. 2010 yılında etkili olacak bir başka enerji ise Satürn gezegenininevlilik, ciddi ilişkilerle ilgili yaşam alanınızdaki seyridir. Sizlerbu etki altında, öncelikle sürecin başlamasıyla beraber, bugüne dekyaşadığınız ilişkilerden farklı bir sorumluluk anlayışı sizi sarmayabaşlayacaktır. İlişkisi olanlar bu süreçte birlikte oldukları kişiyekarşı daha fazla bağlılık gösterdikleri gibi beraber oldukları kişi deaynı şekilde davranmaya başlayabilir. İlişkisi olmayanlar ise,karşılarına çıkan kişinin yaşça deneyimli, olgun ve hoşgörülü tarzdaolmasına dikkat edecektir. Genelde kendinizden küçük veya oldukça büyükkişiler (yaş farkı) dikkatinizi çekmeye başlar. Bu durum yaş olarakgörüleceği gibi, kişinin düşünce yapısının yaşıtlarına oranlafarklılığı olarak ta ele alınabilir.

Genel anlamda hayatınıza giren kişi, öncelikle sizin ilişki konusunaeskisinden daha fazla ciddi olarak bakmanızı sağlayacak derecededir. Ogüne dek sadece kendi isteklerinizle yaşayan biri iseniz, biliniz ki bukişi sayesinde biz olmayı daha fazla öğrenmeye başlayacaksınız. Ayrıcaartık yaşadığınız ilişki aşk oyunu ve flört deneyimlerden oldukçafarklı, tamamen ciddiyete dönük hatta bir yaşam kurmaya kadar varacakboyutta olan beraberliktir.

Satürn gezegeni bu süreçte Terazi burcunda ilerlediği için ve sizingüneşinizle uygun açıda olması dolayısıyla ilişkiler, genel anlamdaberaber aynı gündelik iş temposunu paylaştığınız kişiler olabileceğigibi, çeşitli hizmetler yoluyla tanışacağınız bir kişi de olabilir.Mükemmellik anlayışınız bu dönemde yüksektir, karşınızdaki insanaeskisi gibi iyimser gözlerle bakmak yerine, daha seçici ve detaylarınakadar dikkat edecek şekilde bakabilirsiniz. Bugüne dek beraberliklerdeyaşadığınız zorlu günlerin biraz da sebebi iyi niyetinizin haddindenfazla oluşu ve inceleme gereği bile duymadan sadece aşık olduğunuz birkişiyi tercih etmenizdi. Oysaki bu süreçte karşınıza çıkacak kişi sizi,siz de onu yakından tanımak için oldukça çaba sarfedecek, her şeyiniöğrenmek isteyecek ve ilişkinin uzun ömürlü olması için temelininsağlam olmasına çalışacaksınız. Bu süreçte öğreneceğiniz en büyük ders,yaşadığınız ilişkiyi her ne olursa olsun abartmamanız, karşınızdakiinsanı kendiniz gibi görme yerine, onu bir birey olarak kimliğini netolarak saptamanızdır. Bu yorum bakterim.com sitesinde yayınlanmaktadır.Unutmamalısınız ki, onu ne kadar gerçekçi bir şekilde düşünürsenizyanılma payınız o denli düşük olacaktır. Bu evli olanlar için degeçerli bir durumdur. Eşiniz nasıl biridir, ilişkinizde aksayan yönlernelerdir, huzursuzluk ve mutsuzluğunuzun sebebi nedir ve bunlarındüzeltilmesi yolunda kim kendi payına ne yapmaktadır gibi sorularıncevaplarını tam olarak vermelisiniz. Bütün bunların kafanızda oturmasüreci birbuçuk yıllık zaman dilimidir. Bu dönemin sonunda hakikatleryerine oturacak, temeli kuvvetli olan evlilikler sürecek, yıllardırkanayan yara gibi devam eden ve kangren halini alan kimi evlilikler debitecektir. O nedenle o güzelim iyi niyetinizi sınırda tutmayı,kendinizi ve onu gerçekçi bir şekilde değerlendirmeyi ve yaşamınızadına yeni bir yön çizmeyi asla ihmal etmeyiniz. Kısaca eğeryaşadığınız beraberlik sizin içsel huzurunuz ve güvenliğinizi tamolarak sağlamıyorsa ve evlilik, ilişki bağınız kuvvetli değilse, birsürü zorlukla baş etmenizi sağlamıyorsa ve garip bir şekilde güvenoluşturmuyorsa sonuç olumsuz demektir.

Aşk ve İlişkiler

18 Aralık 2009- 29 Ocak 2010 dönemi, Mars gezegeninin geri hareketisebebiyle aşk konusunda eski ilişkinizle alakalı gelişmeler, tekrariletişime geçme, aktif, olumlu bir süreç. Yeni aşklar ve gelişmelerinçoğunluğunda iletişim konusu ön plandadır. Aynı anda iki kişi arasındakararsızlık duyma, aşkta hareketlilik, sözel ifadenin gücü veisteklerinizi elde etmenizi sağlayacak canlılık.

11 Mart- 14 Nisan dönemli duygusal ilişkilerde pozitif düşünmeye açık.Fiziksel açıdan dikkat çekme. Güçlü ilişkiler yaşama veya ilişkinizlealakalı sorunların çözüme kavuşması.

28 Nisan- 19 Mayıs ailenizle olan ilişkilere dikkat etmeli, karşılıklıinatlaşmalardan uzak durmalı. Bunun dışında gayet olumlu geçebilecek vesorunları konuşabileceğiniz bir dönem olabilir. Yuvanızlailgilenebileceğiniz, sosyal yönden evinizin şenlikli bir yer halinegelmesi. Değerlerinize aşırı sahip çıkışınız fakat bütün bunlarınyanısıra ılımlı ve hoşgörülü olmanız gereken bir dönem.

03 Mayıs- 4 Temmuz arası ise ciddi ilişki ve evliliklerde karşılıklıatışmalar, partnerin ve sizin kendi isteklerinizi birbirinize dayatmayaçalışacağınız gergin bir dönem. Bu yorum bakterim.com sitemizdeyayınlanmaktadır. Eğer karşılıklı uzlaşı içinde olabilirsenizbirbirinize karşı son derece büyük bir tutku ve aşk hissedebilirsiniz.Partneriniz bu dönemde kendi egosunu size daha fazla hissettirmeyeçalışabilir.

10 Haziran- 12 Temmuz aşk konusunda şanslı bir dönem. Sezgilerinizinyükselişe geçmesi. Değerlerinize olan düşkünlüğünüz ve yaşadığınızilişkiye duyduğunuz bağımlılık, sahiplenici tavırlar ve duygusalyaklaşımlar. İlişkinizin evliliğe dönüşmesi adına umutlanmayabaşladığınız bir süreç. Annelerin çocuklarıyla ilgili konularda dahahassas olmaları ve anaç tavırlarını yoğun bir şekilde göstermeleri.Hamilelik veya çocuk sahibi olmayı düşünme.

5 Ağustos- 27 Ağustos partnerinizle aranızda oluşabilecek gerilimler vesize karşı olan eleştirilerin yarattığı gerginlikler. Hassasiyetinizinyüksek oluşu veya eşinizin iş yoğunluğu nedeniyle yaşanan sıkıntılar.Karşılıklı olarak anlayışlı olunması gereken zaman dilimi.

Aşk ve İlişkiler konusunda yorumunuzun en başında bilgilendirmeyeçalıştığım mars gezegeninin etkisi en önemli süreç olup, karşılıklıdengelerin korunması ve sağlıklı bir ilişki kurulması adına o bölümütekrar gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.

Olumlu İlişkiler: Akrep, Boğa, Oğlak

Zorlu ilişkiler: İkizler, Yay, Aslan

Parasal Konular

3 Nisan- 26 Nisan parasal kazanımlar konusunda aktif, girişimci vekazanmaya yönelik ilişkiler ağı kurmanızı sağlayan enerjiler. Yalnız budönemde iş yaptığınız kişilerle ve iş bağlantılarınızda agresif tutumiçinde olmamanız size pek çok fayda sağlayabilir. Paranıza dikkatetmeli, ani ve fevri kararlar vermemeli, paranıza sahip çıkmalısınız.

15 Ağustos-20 Eylül başkaları vasıtasıyla elde edilen gelirler. İşortaklığı veya eş kaynaklı gelirler konusunda etkili bir dönem. Eşinizveya sevgilinizle olan ilişkinizin size sağlayacağı maddi faydalar.

15 Kasım- 30 Aralık mesleki açıdan karşınıza birçok seçeneklerinçıkması, girişim konusunda öncülük etmeye çalışma, kimsenin sizinüzerinizde hakimiyet kurmasına izin vermeyecek kadar özgürlüğünüzesahip çıkma. Gereksiz yerlerde ani tepkilerde bulanabilme. Macerayaaçık oluşunuz nedeniyle çok fazla sorumluluk almaktan çekinme. Meslekiaçıdan yapılan yolculuklar, ticari faaliyetler.

İş ve Kariyer

21 Aralık 2009- 29 Ocak 2010 mesleki konularda eğitim görme, ekiphalinde çalışmalara gönüllülük her şeye iyi tarafından bakıldığı içinbazı detayları görmekte zorlanma. Yurtdışı bağlantılı işler, abartılıgirişimlerden uzak durulması gerekir.

8 Ekim - 26 Kasım mesleki konularda yeni girişimlere istekliolacağınız, gücünüzü ve kontrol isteğinizi dizginlemekte zorlanacağınızbir süreç. Bu dönemde otoritelerle olan ilişkinizde dikkatli olmayaçalışmalısınız. Orijinal sıradışı fikirlerinizi hayatageçirebileceğiniz işlerle alakalı araştırmalar yapmaya ve girişimciolmaya çalışmalısınız.Bu yorum bakterim.com sitemizde yayınlanmaktadır.Agresif tavırlardan ve sabit fikirlilikten uzak durmaya çalışmanız sizefaydalar olarak geri dönebilir. 13 Ekim- 16 Kasım mesleki konularda ilişkilerin ön plana gelmesi, işseçeneklerinin artışı ve bu artışla alakalı konularda dağılmalara yolaçabilecek bir zaman. Seçeneklerinizi değerlendirirken kendiyeteneklerinizi ön planda tutmaya çalışmak faydalı olacaktır.çevrenizdeki kişilerle sıkı ilişkileri sürdürürken herkesle iyi olmakzorunluluğu hissedebilirsiniz. Bu durumun karşılığını alamadığınızdazorluklar yaşanabilir. Belirli bir sınırı muhafaza etmek mantıklıolabilir. Bunun dışında yolculuklar, bilgi sahibi olmak, gelişmekaçısından otorite konumundaki kişilerle olan irtibatlarınızın faydasıolabilir.

Sağlık

07 Şubat -23 Mart psikolojik yönden gizli saklı yaşanan ilişkilernedeniyle kendinizi eşit şartlarda hissetmemenin getirdiği gerilimler.Bu yorum bakterim.com sitemizde yayınlanmaktadır. Duygularınızıgizlemek. İlişkide kayıtsızlıklar nedeniyle gerilime açık bir zaman.Partnerinizle aranızda oluşabilecek mesafe duygusunun getirdiğisıkıntılar. Yapmanız gereken daha özgür düşünmek, bağımlılıklarınızkonusunda daha dikkatli hareket etmeye çalışmak olmalıdır. 13 Temmuz- 16 Ağustos Duygusal açıdan hassas bir dönem. Bazı eskirahatsızların çok can sıkıcı olmasa da ilgilenmeniz gereken bir etkiyaratması. Kendinizi oldukça sevmeniz ve hayatı pozitif yönden görmenizgerekli olan bir dönem.

2010 yılının Siz Başaklar için, yüreğinizin içindeki tüm arzularıngerçekleşmesini diler, güven dolu, huzurlu, mutlu ve sağlıklı günlertemenni ederiz