Milli Eğitim Bakanlığı bugün yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle, 28/06/2008 tarihinde yapılan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamaları seçme sınavında başarılı olup atanamayanlara yeni bir hak tanımıştır.

Yapılan değişiklikte eklenen Geçici Madde 2- ye göre 28/06/2008 tarihli sınavda başarılı olanlar (60 ve üzeri puan alanlar) ile Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri, anadolu öğretmen liseleri ile anadolu imam hatip liseleri yani mülakat sınavı uygulanan okullar için mülakat sınavına girip başarılı olanlara atanma hakkı verilmektedir.

Mülakat sınavında başarılı olanlardan Anadolu liselerine geçmek isteyenler de sınav puanına göre başvuru yapabileceklerdir. Bu tür adaylar ya mülakatla alan ya da mülakatsız alan okullardan birini tercih edebileceklerdir.

Atamalar tamamen yazılı sınav /Mülakat sınavı puanı esasına göre yapılacaktır.

Bu adayların sınav geçerlilikleri bu yönetmeliğe göre yapılacak ilk seçme sınavına kadar geçerli olacak yani 27 Aralık 2009’da yeni sınav düzenlendiğine göre bakanlığın bu tarihe kadar bu adaylara atanma hakkı tanıması gerekmektedir.

Bunun için kısa sürede duyuru yapılarak 28/06/2008’de yapılan sınava göre başarılı olanların Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine atanmaları sağlanacaktır. Ya da 27 Aralık’ta yapacağı sınavı ertelemelidir. Aksi halde bu yönetmelik değişikliğinin hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

GEÇİCİ MADDE 2 – (Ek:RG.8/12/2009-27426)

(1) Bu Yönetmeliğin 27 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı FenLiseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre 28/6/2008 tarihinde yapılan yazılı sınavda 60 ve daha yukarı puan almak suretiyle başarılı olanlardan ataması yapılamayan adayların bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ilk seçme sınavına kadar kazanılmış hakları saklıdır.

(2) Yazılı sınav sonucu 60 ve daha yukarı puan alanlar Anadolu statüsündeki eğitim kurumlarına sınav sonucuna göre atanmak üzere başvuruda bulunabilirler.

(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri, anadolu öğretmen liseleri ile anadolu imam hatip liselerine atanmak üzere mülakat/uygulama sınavına alınıp başarılı bulunmalarına rağmen ataması yapılamayanlar, mülakatına/uygulama sınavına katıldıkları eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunabilirler.

Bunlar istemeleri halinde Anadolu statüsündeki eğitim kurumlarına da yazılı sınav sonucuna göre atanmak üzere başvuruda bulunabilirler. Ancak bu durumda olanlar yazılı sınav ya da mülakat/uygulama sınavı sonuçlarından yalnızca birinden başvuruda bulunabileceklerdir.

(4) Atama yapılacak eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunanların atamaları yazılı sınav ya da mülakat/uygulama sınavında en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılır.

(5) Bu madde kapsamında yapılacak atamalara ilişkin duyuru, her adayın bilgi sahibi olabileceği bir şekilde valiliklerce il genelinde yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumları ile bu eğitim kurumlarına yapılacak atamaların alanlar itibarıyla sayıları başvuru yeri, süresi ve şekli ile diğer hususlara yer verilir.



-memurlarnet-