Okullar Açıldı Öğrenciler Okulsuz, Okullar e-okul’suz

Öğrenciler okulsuz;

Okullar bugün 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının açılışına hazırlar. MEB’in yanlış planlaması sonucu Liselere başlayacak öğrenciler ise bu haftayı okulsuz geçirecekler. Sınavla öğrenci alan özellikle Anadolu Liselerine bugünden itibaren yeniden başvuru hakkı tanıyan MEB’in bu uygulaması sonucu binlerce öğrenci bir hafta okula devam edemeyecek. Bazı öğrenciler ise bu süreçte bakanlığın bir daha başvuru alınmayacaktır sözüne güvenerek Anadolu Lisesi şanslarını kaybettiklerini düşünerek sınavsız öğrenci alan okullara kayıt yaptırdılar.

Formalarını aldılar ve bugün bu okullara giderlerken bir hafta süresince ilan edilecek kontenjanlara girip girememe hususunda heyecanla bekleyecekler.

Tüm bu planlamaların okullar açılmadan yapılmış olması halinde bu sorunla karşılaşmadan yarın itibari ile okula devam edebilecekken böyle bir sorunun yaşanması temenni ediyoruz ki son olur. Yani önümüzdeki yıl daha sağlıklı planlama yapılır.

Ayrıca hafta sonu açıklanan yeni başvurulardan tüm veliler bizzat haberdar edilerek, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları uyarılarak geçen yıl yaşanan mağduriyetlerin yaşanmamasını ümit ediyoruz.

Geçen yıl da başvuru alınmayacak denilmiş ve son anda bir başvuru alınarak başvuru az olduğundan (insanlar yeterice haberdar olamadıklarından) puanlar çok aşağılara düşmüştü.

Başvuruların e-okul’dan alınacağını açıklayan MEB başvurunun nasıl yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermemiştir. Bu da velilerde okula uğrayıp uğramama konusunda tereddüdün oluşmasına neden olmuştur.

Başvurular okul onayına gerek kalmaksızın veliler tarafından e-okul sisteminden T.C Kimlik No ve Okul No girilerek yapıldığı taktirde güvenlik sorunu yaşanabilecektir. Örneğin art niyetli kişilerden birisinin eline geçecek herhangi bir TC kimli No ve Okul No ile başvuru söz konusu olabilecektir.

Boş kalan kontenjanlara daha önce yerleşmiş olanların da başvurabilecekleri ile sınavla öğrenci alan meslek liselerinin de kapsam içinde olup olmadığı da açıklanmalıdır.

Okullar e-okul’suz;

E-okul sisteminin aktarım çalışması hafta sonuna bırakılmıştır. Sınıf Listeleri dahil tüm işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapan okul idareleri hafta sonu hiçbir işlem yapamadılar.

MEB’de bu tür planlamaların gelecek süreçte daha sağlıklı yapılması dileğiyle sistemin liselerde tek ders sınavlarının yapılacağı, sınavla alan okullara yeni tercih hakkının başlayacağı bu günlerde kısa sürede hizmete girmesi gerektiğini belirtiyoruz.

Bu vesileyle tim öğrenci ve öğretmenlere sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.


Memurlar.Net