KEDİ GELİYOR: kare veya dikdörtgen oyun alanı çizilir. Bir tarafına kedi diğer tarafına da fareler geçer. Sonra fareler koşarak zıplayarak oyun alanına girerler. Öğretmen kedi geliyor dediğinde fareler oyuna başladıkları çizginin arkasına koşarlar. Kaçarken kediye yakalanmamaya çalışırlar. Yakalanan fare kedi olur. Oyun yeniden başlar.

EVSİZ TAVŞAN : çocuklar daire şeklinde dizilirler ve ebe seçilen çocuk dairenin ortasında durur. Her oyuncunun yeri tavşanın etrafına ,ebe hariç, bir metre çapında birer daire çizilir. Oyuncular başlama işaretinden sonra evlerini değiştirmeye başlarlar. Ebe de dairenin içinde dolaşarak boş ev bulmaya çalışır. Ebenin yerleştiği evin sahibi tavşan ebe olur ve oyun böylece sürer.

TEK AYAKLA OMUZ OMUZA: çocuklar tek ayakları üzerinde sekerek omuzlarıyla birbirlerini vurmaya çalışırlar. Arkasının darbesiyle iki ayağını yere basan çocuk oyundan çıkar. En sona kalan çocuk oyunu kazanmış olur.

TİLKİ DIŞARIYA ÇIK: dikdörtgen şeklindeki oyun alanının bir köşesine bir metre çapında daire çizilir. Onun karşı köşesine büyükçe bir daire çizilir. Küçük daireye tilki büyük daireye civcivler girer. Oyuna başlama işaretinden sonra bütün civcivler oyun alanına dağılır. Öğretmen tilki dışarı çık komutu verdiğinde bütün civcivler büyük daireye doğru koşarlar. Yakalananlar tilki tarafından küçük daireye götürülür.

alıntı