KEDİ ATLAMA ,ÖRÜMCEKLERLE BÖCEKLER ,TRAFİK ,KÖŞE KAPMACA ,KURNAZ TİLKİ NEREDE


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KEDİ ATLAMA ,ÖRÜMCEKLERLE BÖCEKLER ,TRAFİK ,KÖŞE KAPMACA ,KURNAZ TİLKİ NEREDE

  • #1
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)



    KEDİ ATLAMA ,ÖRÜMCEKLERLE BÖCEKLER ,TRAFİK ,KÖŞE KAPMACA ,KURNAZ TİLKİ NEREDE





    KEDİ ATLAMA OYUNU :birbirine paralel iki çizgi çizilir. Çocuklara bunun dere olduğu söylenir. Sizlerde kedisiniz bu dereden atlayacaksınız denir. Çocuklar iki gruba ayrılır kara kediler beyaz kediler. Önce beyaz kediler birer birer dereyi geçip atlamaya çalışırlar. Atlarken iki çizgiye de basmamaları gerekir. Bir veya iki ayağı çizgiye değen kedi yanar. Sonra kara kedilerde aynı şekilde dereden atlamaya çalışırlar. Hangi kedi grubundan daha az kedi yanmışsa o grup oyunu kazanmış olur. Oyunu kaybedenler kazananları alkışlarlar. Dereden atlama önce ayaklar serbest olarak yaptırılır. Sonra iki ayak birleştirilerek atlatılır. Dere çizgisinin aralığı çocukların yaşları ve yetenekleri dikkate alınarak yapılmalıdır.

    ÖRÜMCEKLERLE BÖCEKLER OYUNU:oyun alanına iç içe üç halka çizilir. Halkaların genişliği ve aralığı çocuk sayısına göre ayarlanmalıdır. Çocuklar örümcek kümesi ve böcek kümesi olarak iki gruba ayrılır. Örümcekler küçük em içteki halkada dururlar. Böcekler ise en dıştaki halkada ortadaki halka ise bahçedir. Oyun başladığında böcekler bahçede dolaşmaya başlarlar. Örümcekler ağlarından çıkarak böcekleri yakalamaya çalışırlar. Yakalanan çocuğu kendi yuvalarına götürürler. Yakalanmayan böcek yuvasına geri döner. Belli bir süre sonra aktörler değişir.

    TRAFİK OYUNU: oyun alanına bir dört yol kavşağı çizilir. Ortasına da bir trafik polisi kürsüsü konur. Bir çocuk trafik polisi olur. Elinde düdük başın da trafik polisi şapkası olan çocuk kürsüde durur. Görevi trafiği yönetmektir. Çocuklar ikişer kişilik kümelere ayrılır. Her iki kişilik kümede bir çocuk yolcu bir çocukta sürücüdür. Sürücü önde yolcu arkadadır. Çocuklarda bu şekilde dört yola dağılırlar. Oyun başladığın da her sürücü yolcusuyla otomobil sürme teklifi yaparak yürümeye başlarlar. Karşı yola sağ ve soldaki yola doğru yürümeye başlarlar. Her sürücü sağa dönmek istediğin de sağ eliyle sağ tarafı gösterir. Sola dönmek isterse sol yönü gösterir. İleri gitmek istediğinde sağ elini öne doğru uzatarak yol ister. Trafik polisi de sürücülerin bu işaretlerini izleyerek onlara yol verir ya da durup beklemelerini ister. Sürücüler trafik polisinin işaretine uyarak geç işareti verdiğin de yürür. Dur işareti verdiğin de durur. Trafik polisi bu işaretlere uymayan sürücüleri oyundan çıkarır. Oyun roller değiştirilerek sürer.

    KÖŞE KAPMACA OYUNU: çocukların arasından biri ebe olur. Ebenin dışındaki çocuklar ağaç gövdeleri veya duvar köşelerin de dururlar. Ya da yere tebeşirle aynı sayıda daire çizilir. Oyun başlayınca çocuklar yerlerini ebeye kaptırmamaya çalışarak birbirleriyle değişirler. Değiştirme sırasında yerini ebeye kaptıran ebe olur. Oyun böylece devam eder.

    KURNAZ TİLKİ NEREDE: Çocuklar büyükçe bir daire yaparlar. Daha sonra gözlerini kaparlar. Öğretmen birini gizlice tilki seçer. Seçilen tilkiyi kimse bilmez. Gözler açılır. Tilkinin kim olduğunu bulmak için kurnaz tilki neredesin diye bağırırlar. Bu arada yakalanmamak için birbirinden uzaklaşırlar. Birkaç kez sorulduktan sonra tilki seçilen çocuk kurnaz tilki benim diye bağırır ve bir arkadaşını yakalamak üzere koşmaya başlar. yakalanan çocuk oyundan çıkar.

    alıntı
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #2
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    çok teşekkürler
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. TRAFİK KURALLARI VE TRAFİK İŞARETLERİ
      Konu Sahibi pınar yurdatapan Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 27.Eylül.2012, 20:43
    2. Örümceklerle 3 hafta geçirecek
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 18.Kasım.2010, 14:39
    3. KEDİ GELİYOR,EVSİZ TAVŞAN,TEK AYAKLA OMUZ OMUZA,TİLKİ DIŞARIYA ÇIK
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum HAREKETLİ OYUN
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 15.Nisan.2010, 00:18
    4. ah nerede vah nerede şarkısına dans arıyorum
      Konu Sahibi aslıhanaltınsoy Forum FİKİRLERİNİZ VE İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Mart.2010, 19:15
    5. Kurnaz Tilki Masalı (sesli)
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum SESLİ ve SLAYT HİKAYELER
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 15.Nisan.2009, 06:34

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş