2010 Yılında Yapılan KPSS Sınavı İptal Edildi !


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

2010 Yılında Yapılan KPSS Sınavı İptal Edildi !

Like Tree1Likes
  • 1 Post By anaokulu

Konu: 2010 Yılında Yapılan KPSS Sınavı İptal Edildi !

  • #1
    anaokulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Nisan.2009
    Mesajlar
    220
    @anaokulu



    2010 Yılında Yapılan KPSS Sınavı İptal Edildi !





    2010 yılında soruların çalınmasıyla birlikte Eğitim Bilimleri sınavı iptal edilmiş ve sınav tekrarlanmıştı. Ankara İdare mahkemesi 2010 yılında yapılan KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavını iptal etti.

    Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce "Eğitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal etti.
    Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine "Eğitim Bilimleri" kısmı iptal edilen 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" bölümü de iptal edildi.
    Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010'daki KPSS'ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.
    Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştu.
    Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.
    İdare Mahkemesi'nin kararında, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığı, soruları alan kişilerin ikrar içeren ifadeleri ile teknik incelemeler sonucu düzenlenen bilirkişi raporlarıyla sabit olduğundan 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarında hukuka uyanlık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.

    PEKİ ATANAN MEMUR VE ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

    İptal durumunda, mahkemenin bu sınav sonucuna göre atanan 150 bin memurla ilgili kararı kurumlara bırakması bekleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sınava girenlerin açtığı davanın esasını etkileyecek delil, belge ve itirafları iki ay önce İdare Mahkemesi’ne gönderdi. Bu belgeler arasında 60 soruluk Genel Yetenek bölümünün 55 ve 60 soruluk Genel Kültür bölümünün 48 sorusunun sınavdan önce sızdırıldığına ilişkin tespitler de var. Bölge İdare Mahkemesi, bu delillere bakarak Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin iptaliyle ilgili karar verecek.

    MAHKEME ‘İPTAL’E BAKACAK
    İdare Mahkemesi’nin sınavdan yaklaşık 6 yıl sonra iptal kararı vermesi halinde, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine giren 800 bin adaydan sınav sonucuna göre devlet kadrolarına atanan ancak kopya çekmeyenler için farklı bir çözüm geliştirilecek. Buna göre, mahkeme iptal kararı everecek ancak merkezi yerleştirme, A Grubu alımlar, kurumsal kadrolu alımlar ve kurumsal sözleşmeli alımlarla atanan yaklaşık 150 bin kişinin memuriyetleri iptal edilmeyecek.

    SON KARAR KURUMLARA BIRAKILACAK

    Mahkemenin söz konusu testleri iptal edebileceği kaydedilirken, memuriyetlerin düşürülmesinde son kararı kurumlara bırakacak. Kurumların ise 2010 KPSS sonucu ile atanan çalışanlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi isteyeceği belirtildi. Savcılığın bu kişilerin şüpheli olup olmadığı ve sınavlarının şaibeli olup olmadığına yönelik bilgileri bu kurumlara ileteceği, kurumların da verilen bilgilere göre bu kişilerin memuriyetlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği hakkında karar vereceği ifade edildi. Editör notu: Bize göre kopya çekenlerin memurluğu sona erecek. Kopya çekmeyenlerin memurluğu devam edecek. Tamam da bu yapılacaksa sınav neden iptal edilir? Belki de soruşturma sağlığı açısından yapıldı. Meb'den kısa bir süre içinde açıklama gelecektir. Geldiği an ogretmenlerhaber.com sitemizde paylaşacağız. Kaynak: Hürriyet




    Konu anaokulu tarafından (01.Ağustos.2016 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir.
    HALE GAMZE likes this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. İPTAL EDİLEN KPSS 2010 YENİ TARİHİ
      Konu Sahibi d kara Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Eylül.2010, 17:54
    2. KPSS Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildi
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 37
      Son Mesaj : 19.Eylül.2010, 19:49
    3. 2010 KPSS İptal Edilebilir
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 16.Ağustos.2010, 23:33
    4. 2010 KPSS Lisans sınavındaki 3 soru iptal edildi
      Konu Sahibi Sema Nur ÇOBAN KAYA Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 11.Ağustos.2010, 20:14
    5. 2010 yılı KPSS sınavı erkene çekilmeyecek..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2009, 21:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş