2010 KPSS İptal Edilebilir


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

2010 KPSS İptal Edilebilir

  • #1
    Ülkü DUYSAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    2,476
    @Ülkü DUYSAK



    2010 KPSS İptal Edilebilir





    2010-KPSS'ye giren adayların sınav puanlarının 2009'daki sınav puanlarına göre daha az oluşu ve Eğitim Bilimleri alanında hayret edilecek düzeyde 102/120 net yapan adayın olması, sınavda usulsüzlükler olduğuna dair iddiaların ortaya atılmasına sebep oldu.
    Bize ulaşan e-postalardan bazıları:
    -"KPSS tarihinde, eğitim bilimlerinden 120'de 120 yapan olmamıştı. nedeni ise, gelen soruların tartışmaya açık olması, çeşitli yayınevlerinden uzmanların, çeşit okullardan prof.ların, hocaların üzerinde kesin olarak anlaşamadığı çelişkili soruların her sene var olmasıdır. en fazla yapan kpss birincileri 105 net ancak yapabiliyordu. oysaki, bu sene işler değişti. 120 doğru yapan birisinin 467. olduğu belgesiyle gösteriliyor. demek ki en az 467 kişi 120 doğru yapmış.ve nedense son iki seneye göre sıralamada ilk 10 binde 1000 kişilik bir artış var. yine bu yaklaşık 1000 kişi sapmaları ve ortalamaları da etkilemiş oluyor.... özetle, iddialar öyle kolay kolay geçiştirilecek türden değil. en azından insanların şüphelerini yatıştırmak adına, ÖSYM gibi bir kurumun kendine olan güveni tazelemesi adına, soruşturulmaya değer iddialar bunlar. aksi halde kamuoyunda ÖSYM'nin hiçbir kıymetiharbiyesi kalmayacaktır."
    -"Bu sene KPSS Lisans sınav sonuçlarına bakıldığında 500 den fazla kişinin eğitim bilimleri sınavından (yani öğretmen olacakların girdiği sınav) 120 soruda 120 doğru yapmıştır. Bu sene herkesin Eğitim sorularının gecen seneye göre çok zor olduğunu düşündüğünü ve bazı soruların cevap anahtarı olmasına rağmen cevabını anlamadığımızı da eklemek isterim.
    Geçen sene yani kpss lisans (2009) sınavı Türkiye 1. olan kişi bile eğitimden 120 doğru yapamadı ama bu sene 500 den fazla kişi bunu başardı soruların bazılarının cevabı bile anlaşılamamış ve Eğitim uzmanları bile cevaplayamazken...
    Şimdi ortada dolaşan iddialara göre bazı dershaneler geçen sene polislik sınavında olduğu gibi soruları önceden öğrencilere dağıtmış. (polislik sınavında bu olay ortaya çıkınca sınav iptal edilip tekrar yapılmıştı.) Bu öğrencilerden bazılarının tc kimlik numaraları forumlarda elden ele dolaşıyor. Bu kişilerin 2007,2008 ve 2009 sınav sonuçlarına bakıldığında çok kötü puanlar aldıkları görülmekte ama ne olduysa 2010 yılında bu kişiler birden tum soruları doğru cevaplamaya başlamıştır."



    KPSS'de hatalı hesaplama iddiası!


    Sınavda beklediği puanların çok altında sonuçlar alan ve netlerinin eksik hesaplandığını belirten binlerce aday sonuçların tekrar hesaplanmasını istedi. Adaylar, ÖSYM’nin tıpkı LYS ve TUS’ta olduğu gibi hesap hatası yaptığını iddia etti.

    10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan ve 3 milyon 254 bin adayın girdiği KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları, sınava giren binlerce adayı hayal kırıklığına uğrattı. Netlerinin yalnış hesaplandığını ve puanlarının da bu nedenle düştüğünü belirten binlerce aday, ÖSYM’ye itiraz dilekçesi göndermeye başladı.

    Adaylar, ÖSYM’nin tıpkı LYS ve TUS’ta olduğu gibi hesap hatası yaptığını iddia etti. VATAN’a konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Ünal Yarımağan ise netlerinin eksik hesaplandığını söyleyen adayların ÖSYM’ye başvurması gerektiğini belirterek, “Sorular bu yıl daha kolaydı. Bu nedenle geçen seneki netlerle bu yılki netleri aynı olanlar farklı puan alabilirler. Ancak yine de sonucunda hata yapıldığını söyleyen adaylar ÖSYM’ye başvuruda bulunabilirler” dedi. İşte adaylardan bazılarının iddiası:

    ‘Tekrar hesaplanmalı’

    Demet Sandalcı (Sinema-TV Mezunu-30): Dördüncü kez sınava girdim. 95 nete en az 85 puan beklerken, netlerim Genel Yetenek’te fazladan 2 yanlış hesaplanarak 93 nete puanım 81 geldi. Hayatımızla oynanmasına izin veremeyiz. KPSS sonuçları bu nedenle tekrar hesaplanmalı.

    ‘80 beklerken 69 geldi’

    Altun Altun (Uluslararası ilişkiler Mezunu-29): 69 puan aldım ancak 80 puan bekliyordum. Genel kültür ve genel yetenek testinden de toplam 84 netim vardı, ÖSYM 78,5 net gösteriyor. Beklediğim puan 80 idi ama 69 puan geldi. Bu puandan çok daha yüksek bir puan aldığımdan eminim.

    ‘10 netim eksik hesaplandı’

    Zeynep Gürbüz (Fizik Bölümü Mezunu-25): 75 puan alacağımdan tamamen eminken, 64 puan aldım. Ama ben verdiğim cevaplardan kesinlikle eminim. Ayrıca sınav kitapçığı D olan pek çok arkadaş 5 ile 15 net arasında eksik hesaplandığını, boşlarının yanlış gösterildiğini, iptal edilen soruların yanlış olarak hesaplandığını söylüyor.

    ‘Hayal kırıklığı yaşıyorum’

    Gökhan Şahin (İktisat Mezunu-25): KPSS’den 79 puan aldım. Ancak beklediğim puan 83 idi. Sınavda, 100 doğru 20 yalnış beklerken 95 doğru ve 25 yalnış geldi. D kitapçığı olan birçok arkadaşımız da bu sorunla karşı karşıya. Kızgınım ve hayal kırıklığı yaşıyorum.

    ‘87 beklerken 72 aldım’

    Pınar Ege (Turizm İşletmecisi-30): Yüksek lisans mezunuyum. Senelerimi eğitim alarak geçirdim ve 120 soruluk bir sınavda kaç boş bıraktığımı bilemeyecek kadar gerizekalı değilim. 72 puan aldım ama 86-87 civarında bir puan almam gerekiyordu.

    ‘ÖSYM eşimden ayırdı’

    Esma Coşkun (Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni-26): Ardahan’da sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyorum ve evliyim. Eş durumu tayini istiyorum ama il emri olmadığı için atamam olmuyor. İyi bir puan alıp kadrolu olayım derken şimdi de yanlış netler çıktı. ÖSYM yüzünden eşimden ayrı kalacağım.

    ‘Sorular da, değerlendirme de hatalı’

    Sonuçları değerlendiren Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, ÖSYM’nin KPSS’nin hem sorular kısmında hem de değerlendirmede hata yaptığının altını çizdi: “KPSS’de çok büyük hatalar yapıldığı çok açık. Bazı sorularda hata var. ÖSYM’nin daha önceki yıllarda sorduğu sorularla, bu yılki sorular kendi arasında çelişiyor. Aynı sorular fazla değiştirilmeden bu yıl da soruldu. Ama cevaplar çok farklı çıktı. Hem sorularda, hem de değerlendirmelerde hatalar var. ÖYSM’de Bilgi İşlem Dairesi’nde de bir takım sorunlar yaşanıyor. ÖSYM düzeltme yaptığı soruları Bilgi İşlem Dairesi’ne aktarıyor ama ardından takip etmiyor. TUS’ta, LYS’de ve son olarak KPSS’de yapılan hatalar sineye çekilemeyecek duruma geldi.”

    ALINTI
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a








    ******ESERLERİM KULLANILDIĞINDA, ALTINA ADIMIN EKLENMESİNİ RİCA EDİYORUM******

  • #2
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    birşeyler dönüyor ama ne
    teşekkürler ülkü öğretmenim haber için..
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #3
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    Bende en az 60 bekliyordum açıkcası ama olmadı herkes aynı düşüncede...Artık hayırlısı...


    Tşk hocam..
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #4
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic







    Anadolu lisesi sınavına girdim-İptal edildi
    Üniversite sınavına girdim-İptal edildi
    Kpss ye girmedim(içiniz rahat olsun iptal edilmez)

    Teşekkürler Ülkü hocam.Ama iptal edileceğini zannetmiyorum.(En azından görüntülü kanıtlar varsa bunlar ortaya çıkana kadar)Her sene butür konular çıkıyor.Fakat dikkat ettiğim birşey var herkes aynı sorundan bahsediyor.Puanların düşük olması...
    Bazen birisine güveneceğim zaman, Geçmişteki hayal kırıklıklarım ensemden tutar ve kulağıma fısıldar;
    "Ne Çabuk Unuttun''

  • #5
    _mülteci_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Mesajlar
    614
    @_mülteci_







    olayı yakından takip ediyorum neler dönüyor neler arkadaşlar birbilseniz olay çeşitli illerde savcılığa veriliyor ve basın bu konuda bilgilendiriliyor.sınavın iptali degil ama sınav öncesi soruları ele geçirenlerin sınavlarının iptal olması ile standart sapmalar yerini bulacak
    inşallah
    Ben bir Mülteciyim.Kendi yüreğime sığındım.Burda savaş çıksa bile ölen yok.


    Mülteci bedenimde kendime misafirim ; ister kanat ister oynat...

  • #6
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Alıntı DarkMagic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anadolu lisesi sınavına girdim-İptal edildi
    Üniversite sınavına girdim-İptal edildi
    Kpss ye girmedim(içiniz rahat olsun iptal edilmez)
    o zaman aynı kusağız...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #7
    ** kevser** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Denizli-Elazığ(üye numaramda 23 tevafuk işte:))
    Mesajlar
    2,349
    @** kevser**







    kampanya linki de bu https://abbasguclu.com.tr/apps/campaign/Default.aspx
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a

  • #8
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic







    Alıntı _mülteci_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olayı yakından takip ediyorum neler dönüyor neler arkadaşlar birbilseniz olay çeşitli illerde savcılığa veriliyor ve basın bu konuda bilgilendiriliyor.sınavın iptali degil ama sınav öncesi soruları ele geçirenlerin sınavlarının iptal olması ile standart sapmalar yerini bulacak
    inşallah
    Şimdi küfür etsen terbiyesizlik olur.Bu kadar insanın hayalleriyle bu kadar da oynanmaz ki.Bir daha hesaplanacak.Herkes yeniden sonuç bekleyecek.

    Şayet böyle birşey varsa sınav sorularını verenleri atın ömür boyu hapse sürünsünler.Bak bakalım ilerleyen süreçte 1 kişi bile dokunuyor mu!
    Bazen birisine güveneceğim zaman, Geçmişteki hayal kırıklıklarım ensemden tutar ve kulağıma fısıldar;
    "Ne Çabuk Unuttun''

  • #9
    _mülteci_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Mesajlar
    614
    @_mülteci_







    hocam memurlar.nette tc kimlik noları dolanan bir sürü insan var mesela bunlardan birisi
    geçen yıllarda hiç matematik yapamazken ve eğitim netleri oldukça düşükken bu sene ne hikmetse matematiği fullemiş nerdeyse ve eğitimden de 120 net yapmış !!! eğitim bilimleri hocaları bile soruların cevapları hakkında ortak görüşe varamamışken !!! ama diyeceksiniz ki çalışmıştır ama 2 ay önceki mayıs ales sınavında matematik yapamamışken birden matematik dehası olmuş üstelik branşı türk dili ve ebebiyatı nasıl oluyorsa artık.haa bide işin ilginç yanı bu arkadaş gy-gk de toplam 6 eğitimde ise 0 yanlış yapmasına ragmen Türkiye sıralamasında 467.sırada yani bundan daha iyi net yapan 467. kişi var.Tabi bu sadece bir örnek...

    puanlar neden mi düük geldi hiç bir kpss sınavında eğitim bilimlerinin tamamını doğru yapan insan yokken şimdi ortalama 450 kişi var...tabii uyanıklık edip bir kaç soruyu bilerek yanlış yapanlarda vardır...bu kadar yüksek puanlı varken bizim puanlarımızın düşük gelmesi doğal...puanlar bu yüzdne düşük geldi...

    ama ispatlanabilir mi bilmiyorum...
    Ben bir Mülteciyim.Kendi yüreğime sığındım.Burda savaş çıksa bile ölen yok.


    Mülteci bedenimde kendime misafirim ; ister kanat ister oynat...

  • #10
    ayışığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Nisan.2009
    Mesajlar
    257
    @ayışığı







    bana göre iptal edilmez.çünkü ne zaman tekrar sınav yapılacak ne zaman memur alınacak.ayrıca puanından memnun olanlar bu duruma itiraz edebilirler.eğer olursa sadece kopya çekenler ıspatlanırsa bir şekilde onlarınki iptal olur o da 3_5 kişi...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Cevap: 0
      Son Mesaj : 08.Mart.2011, 01:43
    2. 2010-KPSS Eğitim Bilimleri: Adres / Sınav Merkezi Değişikliği (28.09.2010)
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 19
      Son Mesaj : 13.Ekim.2010, 15:41
    3. İPTAL EDİLEN KPSS 2010 YENİ TARİHİ
      Konu Sahibi d kara Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Eylül.2010, 17:54
    4. 2010 kpss skandalı
      Konu Sahibi ninieldemir Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Ağustos.2010, 17:54
    5. 2010 KPSS PUANLARIMIZI PAYLAŞIYORUZ...
      Konu Sahibi Neslihan Akpınar Kankurdan Forum KPSS GENEL
      Cevap: 220
      Son Mesaj : 19.Ağustos.2010, 15:27

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş