planlar cd'de ve bilgisayarda


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

planlar cd'de ve bilgisayarda

  • #1
    Musa BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Şubat.2009
    Nereden
    İstanbul-Osmaniye
    Mesajlar
    5,843
    @Musa BAL



    planlar cd'de ve bilgisayarda





    arkadaşlar bazı arkadaşlar resmi yazıya ulaşamadıklarını belirttikleri için tekrardan açıyorum.

    resmi yazı:

    T.C.
    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
    İlköğretim Genel Müdürlüğü
    Sayı : B.0.O8.İGM.O.O8.O1.01-320/19413 26/11/2007
    Konu : Ünitelendirilmiş yıllık plan ve ders planları

    …………….VALİLİĞİNE
    (İl Millî Eğitim Müdürlüğü)
    İlgi: a) 30/08/2003 tarihli ve 226 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge,
    b) 29/05/1995 tarihli ve 22297 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği.
    İlgi (a) Yönerge’de Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve ders planları ile ilgili öğretmenlerin görev ve sorumlulukları belirtilmiştir.
    Öğretmenlerin eğitim-öğretim çalışmalarına yardımcı olmak maksadı ile gerek https://ttkb.meb.aov.tr ve https://iogm,meb.gov.tr İnternet adreslerimizde gerekse öğretmen kılavuz kitaplarında Ünitelendirilmiş yıllık plan örnekleri verilmiştir. Ders öğretmenleri, örnek olarak verilen bu Ünitelendirilmiş yıllık planları bulunduğu çevre şartlarını da göz önünde tutarak güncellemeli, İlgi (a) Yönerge doğrultusunda geliştirmeli, okul yönetimine vermeli ve kullanmalıdır.
    Ayrıca İlgi (a) Yönerge’nin 14. maddesinin (b) fıkrasında “Her öğretmen istenildiğinde Ünitelendirilmiş yıllık plan ve günlük ders planını okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek zorundadır.” hükmü yer almaktadır. Ders öğretmenleri hazırladıkları Ünitelendirilmiş yıllık planları okul yönetimine onaylatmalı ve istenildiğinde bu planları ilgililere göstermelidir. Öğretmenler, kâğıt israfından kaçınmak amacıyla, yıllık planlarını okul yönetimine yazılı ve elektronik ortamda (CD, disket veya DVD) olmak üzere 2 (iki) nüsha hâlinde verip onaylatabilir. Onaylanan kâğıt nüsha, okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek ve eğitim-öğretim sürecinde kullanılmak amacıyla ders öğretmeninde; elektronik nüsha ise okul yönetimine teslim edilebilir.
    İlgi (a) Yönerge’de ders planlarının tanımı ile ilgili olarak, “Ders planı, belli bir ders için bir ya da birden çok ders saatinde işlenecek konuların planlamasıdır. Ders planında yer alan öğrenme-öğretme etkinlikleri öğrencilerin katkısıyla gerçekleştirilir. Ders planının uygulanmasından ders öğretmem sorumludur,” hükmü bulunmaktadır. Ayrıca “Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders planı yerine kullanılır.” ve “Öğretmen kılavuz kitabı bulunmayan dersler için, eğitim-öğretim kurumlarında bir veya birkaç ders saati için sınıf öğretmeni, alan (branş) öğretmeni ve/veya zümre öğretmenleri tarafından ders planı hazırlanır ve uygulanır.” hükümleri ile hangi dersler için ders planı yapılması gerektiği açıklanmıştır. Buna bağlı olarak, öğretmen kılavuz kitabı olan derslerde öğretmenin ders planı yapmasına gerek olmadığı belirtilmiştir,
    İlgi (b) Yönetmelikle “öğretmen kılavuz kitabı, ilgili öğretim programlarında yer alan hedef ve açıklamalar doğrultusunda ders kitabının daha etkili kullanımını sağlayacak çeşitli örnek, alıştırma; işlenen ünitelerle ilgili internet adresleri, okuma kaynakları ve diğer etkinlikleri kapsayan, öğretmenlerin yararlanması için hazırlanan basılı eser” olarak tanımlanmıştır. Bu tanımla. Öğretmen kılavuz kitabı, öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları ve öğrenci çalışma kitabının işlenişini Ünitelendirilmiş yıllık plan çerçevesinde sağlayan kitap anlaşılmalıdır. Öğretim programlarının açıklanması amacıyla hazırlanan “Öğretim Programı ve Kılavuzu” adlı kitaplar anlaşılmamalıdır.
    Öğretmenler, kâğıt israfından kaçınmak amacıyla, ders planlarını elektronik ortamda hazırlayıp kullanabilirler. Öğretmen kılavuz kitabı olmayan derslerde öğretmenler hazırladıkları ders planlarını istendiği zaman okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek zorundadırlar.
    Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve ders planları ile ilgili tereddüt edilen konulara ilişkin yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda tüm ilköğretim kurumlarının ve ilköğretim müfettişlerinin bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederim.
    Aziz ERSOY
    Bakan a.
    Genel Müdür V

  • #2
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    2,513
    @egelim







    çok teşekkürler benim oklulmda çıktı olarak isteniyor,uygulama anaokulları içinde geçerlimi acaba?ilköğretim diye bahsediliyorda ?

  • #3
    ayyşe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KONYA-Ereğli-İstanbul
    Mesajlar
    196
    @ayyşe







    evet anaokulları için de geçerli bu bizim okulda müdür benden cd de istedi planları

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Her Bilgisayarda Bulunması Gereken Programlar
      Konu Sahibi alfarolex Forum Program Paylaşımları
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 12.Mart.2014, 16:09
    2. bilgisayarda planlar
      Konu Sahibi yemyeşil Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 11.Ekim.2011, 16:39
    3. bilgisayarda tutulan planların değerlendirmesi
      Konu Sahibi mrvplt Forum GÜNLÜK PLAN ÖRNEKLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Nisan.2011, 23:42
    4. bilgisayarda çocuk oyunları
      Konu Sahibi hfz Forum OYUN HAREKET ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 23.Eylül.2010, 15:52
    5. Bilgisayarda güçlü ve kolay bir parola için...
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Haziran.2009, 13:36

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş