MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İNCELEME DEĞERLENDİRME KOMİSYONU VE DANIŞMA KURULU HAKKINDA YÖNERGE



Tebliğler Dergisi
: 19 MART 2004/2560








DİKKAT (!) Bu Yönerge, NİSAN 2007 tarihli ve 2595 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan ''Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Yönergesi''nin 28'inci maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.



BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığınca Başkent Ankara ve diğer illerde Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının stadyum içi ve dışında yapılacak; anma, tören ve gösterilerle ilgili; hazırlık ve etkinlikleri değerlendirmek, geliştirmek ve rehberlik etmek için oluşturulan İnceleme Değerlendirme Komisyonu ile Danışma Kurulunun görevlerine ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2- Bu Yönerge Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının anlam ve özüne uygun kutlanması amacıyla oluşturulan İnceleme Değerlendirme Komisyonu ve Danışma Kurulunun görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak

Madde 3- Bu Yönerge 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanunun 25 nci maddesi ve 19/03/1981 tarih ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinde 13/04/1995 tarih ve 6791 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Ulusal ve Resmî Bayramlarda yapılacak Törenler Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde 13/04/1995 tarih ve 95/6791 sayı ile yapılan değişikliğe dayanılarak çıkarılmıştır.

Tanımlar

Madde 4- Bu Yönergede geçen:

a) Bakanlık; Millî Eğitim Bakanlığını,

b) Daire Başkanlığı; Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başbakanlığını,

c) Daire Başkanı; Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanını,

d) İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu; Daire Başkanlığınca oluşturulan ve 81 ilin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı gösteri ve kutlamalarına ilişkin Bakanlığa ulaşan dosya ve dokümanları inceleyen komisyonu,

e) İnceleme Raporu; Kutlamalardan önce Bakanlığa ulaşan illere ait Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin dosya ve dokümanların incelenmesi sonucu düzenlenen komisyon raporunu,

f) Değerlendirme Raporu; Kutlamalardan sonra Bakanlığa ulaşan illere ait Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin dosya ve dokümanların komisyon tarafından incelenmesi sonucu düzenlenen raporu,

g) Komisyon Başkanı; Komisyon üyelerinin kendi aralarından açık ya da kapalı oyla seçtikleri komisyona başkanlık edecek üyeyi,

h) Danışma Kurulu; Daire Başkanlığının bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcısı, Daire Başkanı ve Daire Başkanlığınca Üniversite Spor Yüksek Okulları, Beden Eğitimi Resim, Müzik ve Halk oyunu veya halk bilimi konularında öğretim yapan üniversite bölümlerinin öğretim üyeleri, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları, Konservatuar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, Devlet Halk Dansları, TRT Kurumu alan uzmanları, müzikologlar, koreograflar ve alanlarında uzmanlaşmış öğretmen ve diğer M.E.B. ve kamu kurum ve kuruluş mensupları arasından önerilen ve Makam onayı ile uygun görülenlerden oluşturulan en az beş en çok yedi üyeli komisyonu,

ifade eder.



İKİNCİ BÖLÜM

Esas Hükümler

İnceleme-Değerlendirme Komisyonunun Oluşumu ,Görev ve Yetkileri



İnceleme-Değerlendirme Komisyonunun Oluşumu

Madde 5- İnceleme-Değerlendirme Komisyonu; merkez ve taşra teşkilâtı kadrolarında çeşitli kademelerde görevli Beden Eğitimi,Resim ve Müzik öğretmenleri arasından Daire Başkanınca görevlendirilen en az 3 en çok 5 üyeden oluşur.

a) Üç kişilik İnceleme-Değerlendirme Komisyonu; iki beden eğitimi ve bir müzik öğretmeninden,

b) Dört kişilik İnceleme-Değerlendirme Komisyonu; iki beden eğitimi,bir müzik ve bir resim öğretmeninden,

c) Beş kişilik İnceleme-Değerlendirme Komisyonu; üç beden eğitimi, bir müzik ve bir resim öğretmeninden oluşur.

Madde 6- Daire Başkanlığının hizmet alanı içerisine giren konularda uzman personele ihtiyaç duyulması hâlinde, Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtında çalışan personelden Makam onayı ile geçici olarak görevlendirme yapılabilir.

İnceleme – Değerlendirme Komisyonunun Görev ve Yetkileri

Madde 7- İnceleme- Değerlendirme Komisyonunun görev ve yetkileri:

a) Başkent Ankara ve diğer illere ait Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının stadyum içi ve dışı, tören, ve gösterilerine ait Başkanlığa gönderilen dosya ve dokümanları Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Yönergesine ve (EK-1) inceleme ve değerlendirme formuna göre inceleyerek, rapor düzenlemek ve Daire Başkanlığına sunmak,

b) Gösteri ve kutlamalardan sonra Daire Başkanlığına gönderilen dosya ve dokümanları incelemek,değerlendirmek, rapor halinde Daire Başkanlığına sunmak

c) İllere ait dosya ve dokümanları arşivlemek,yararlanmak isteyen il Kutlama ve teknik komitelerine yardımcı olmak.

d) Devlet Töreni olarak kutlamaların yapıldığı Başkent Ankara'da görevli kutlama ve teknik komitelerle işbirliği yaparak rehberlik etmek,teknik komitenin salon ve stadyum çalışmalarını izlemek,çalışmaları hakkında Başkanlığa rapor sunmak.

e) Üyeler arasından İnceleme- Değerlendirme Komisyonu başkanını seçmek,

f) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı stadyum içi ve dışı kutlamalarına ait Türkiye geneli sonuç raporu hazırlamak.

g) Beden Eğitimi öğretmenlerine yönelik kaynak kitap hazırlanmasında ilgili birimlerle işbirliği yapmak,

h) Koordinatör ve formatör öğretmenlere tören ve kutlamalar konusunda rehberlik etmek.

i) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mevzuatları inceleyip,gerektiğinde mevzuat değişiklikleri hazırlamak ve Daire Başkanlığına sunmak.

j) Törenlerle ilgili inceleme ve araştırma yaparak Daire Başkanlığına sunmak.

k) Daire Başkanlığı tarafından gerekli görüldüğü hâllerde illere giderek tören ve kutlamalarla ilgili eğitici ve bilgilendirici seminer kurs ve benzeri etkinlikler düzenlemek,

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Başkanının Görev ve Sorumluluğu

Madde 8- Komisyon başkanı çalışmaların uyum içinde zamanında yapılmasından, yukarıda belirtilen görevlerin aksatılmadan yürütülmesinden sorumludur.



ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Danışma Kurulu Oluşumu ve Görevleri



Danışma Kurulunun Oluşumu

Madde 9- Danışma Kurulu; Bu yönergenin 4-h maddesinde belirtilen üyelerden oluşur.

Madde 10- Danışma Kurulu Başkanı, Daire Başkanının bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcısıdır. Kurulun çalışmaları ile ilgili plânlama ve sekretarya işlemleri Daire Başkanlığınca yürütülür.

. Danışma Kurulu,Daire Başkanının daveti üzerine toplanır.Müsteşar Yardımcısının bulunamadığı durumlarda Daire Başkanı, Başkanlık görevini yürütür.

Kurul kararları tavsiye niteliğinde olup toplantıda hazır bulunanların oy çokluğu ile alınır.Oyların eşitliği hâlinde,Başkanın katıldığı görüş kabul edilir.

Danışma kurulunun görev süresi 1 yıldır.Danışma kurulu her öğretim yılı başında Başkanın teklifi ve Bakanlık Makamının oluruyla oluşturulur. Danışma Kurulu Başkanlığın ihtiyaç duyduğu konularda görüş oluşturulması amacıyla toplanır.



DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Son Hükümler

Yürürlük

Madde 13 -Bu Yönerge,makam onayı ile yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 14- Bu yönerge hükümlerini Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve izcilik Dairesi Başkanlığı yürütür

________________________________________

https://onceokuloncesi.com/dosya/upl...d0c1be0953.zip