Mustafa Öztürk, hayatının sınavına çok çalışmıştı. Odasının duvarlarına ders notlarını yazmış ve ÖSS'de Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyona okulundan araba hediye edildi.

Öztürk'ün okulu Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Davut Haner, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, bazı daire müdürleri, okul yöneticileriyle Öztürk'ün ailesi ve yakınları katıldı.

Vali Yardımcısı Haner, törende yaptığı konuşmada, Öztürk'ün mezun olduğu okuluna ortalama bir puanla girdiğini hatırlatarak, ancak daha sonra ÖSS birincisi olma başarısı yakalamasının önem taşıdığını ifade etti.

Öztürk'ün bu başarısının diğer öğrencilere de örnek olmasını dileyen Haner, azim ve sistemli çalışmayla gelen başarıya Mustafa'nın örnek gösterilebileceğini kaydetti.

Okulun bağlı olduğu Atlas Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yetkin de, öğrencilerinin motivasyonunu artırmak ve başarıyı teşvik etmek için ödül sistemi uyguladıklarını, ÖSS sonuçları açıklandığında Mustafa'ya otomobil hediye etme sözü verdiklerini söyledi.

Bu gururu kendilerine yaşattığı için Mustafa'ya teşekkür eden Yetkin, Türkiye'de ''ilk kez'' özel bir okulun, öğrencisine otomobil hediye ettiğini de bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Yarımcısı Haner ve Yetkin tarafından Hyundai marka otomobilin anahtarı Mustafa'ya verildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Mustafa ise gazetecilerin ''Ehliyetin var mı?'' sorusunu esprili bir şekilde ''Şimdi o konulara girmeyelim'' diye yanıtladı.

Mustafa daha sonra ailesi, yakınları ve öğretmenleriyle birlikte otomobilin önünde fotoğraf çektirdi.

AA