İstanbul genelinde huzur ve güvenlik içerisinde geçmesi amacıyla ÖSS Koordinasyon Kurulunca bazı kararlar alındı.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 14 Haziran Pazar günü tek oturumda yapılacak sınava ilişkin, ÖSS Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararlara yer verildi.

Buna göre, 13 Haziran Cumartesi günü İstanbul'a gelecek sınav evrakı, Kadıköy Kenan Evren Lisesi, Üsküdar Haydarpaşa Lisesi, Şişli Motor Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Avcılar İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi olmak üzere 4 merkezde muhafaza edilecek, bu merkezlerde gerekli emniyet tedbirleri en üst seviyede alınacak.

Sınavın yapılacağı 14 Haziran Pazar günü saat 06.00'dan itibaren sınav evrakı araçlara yüklenecek ve en son araç saat 07.00'de sınav merkezlerinden çıkmış olacak şekilde polis memurları eşliğinde sınavların yapılacağı okullara intikal ettirilecek.

Sınav evrakının araçlarla ilçe emniyet müdürlükleri ve ilçe jandarma komutanlıklarının sorumluluk bölgelerinden geçişlerinde Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak güvenli bir şekilde yerlerine ulaşmaları sağlanacak.

Sınavların yapılacağı okullarda gerekli emniyet tedbirleri, sınav günü saat 07.00'den itibaren aldırılacak.

ÖSYM yetkililerince, sınava girecek şahısların sınav günü cep telefonlarını yanlarında getirmemeleri ve uymaları gereken diğer konularda basın yayın yoluyla duyuru yapılacak.

İstanbul'da 606 binada 223 bin 217 öğrencinin sınava gireceği ve çok sayıda görevlinin bulunacağı dikkate alınarak, özellikle sınav günü 06.30-09.00 saatleri arasında tüm semtlere otobüs seferleri konulacak.

Sınav evrakını, sınav merkezlerinden okullara nakledecek araçlarda görev alacak emniyet müdürlüğü personeli, sınav günü en geç saat 05.30'da görev yerlerinde hazır bulunacak.

İlçe emniyet müdürlükleri tarafından görevlendirilecek personel için Bağcılar, Bayrampaşa, Bakırköy, Beykoz, Beyoğlu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Eyüp, Güngören, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla ve Ümraniye ilçe emniyet müdürlükleri önünde birer belediye otobüsü ücretsiz olarak tahsis edilerek, sınav günü saat 05.00'te hazır bulundurulacak.

ÖSS nedeniyle sınav merkezlerinde görevlendirilen il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlıklarının personeli ile müştereken, sınava girecek bayanların çanta, paket, poşet ve üst aramasını yapmak üzere sınav günü saat 08.00'den itibaren, sınav yapılacak tüm okullarca İl Müdürlüğüne 2'şer bayan öğretmen görevlendirilecek.

Sınav günü, sınavların yapılacağı okullara veliler ve araçları alınmayacak
haber7