Seinfeld dizisi Emmy Ödülü kazanmış, NBC televizyonunda 5 Temmuz 1989, 14 Mayıs 1998 tarihleri arasında yayımlanmış bir Amerikan durum komedisidir. Toplamda 9 sezon yayımlanmıştır.

Yayınlandığı dönemde dizide geçen birçok replik özellikle ABD'nde günlük hayatın bir parçası olmuş ve şov, tüm sezonlarında reytinglerde ilk ya da ikinci sırayı almıştır. 2002 yılında "TV Guide" dergisi diziyi gelmiş geçmiş en iyi Amerikan tv şovu olarak seçmiştir.

Dizi, Larry David ve Jerry Seinfeld tarafından yaratılmış ve başrol oyuncusu da Jerry Seinfeld olmuştur. Temel olarakNew York'un Batı Yakasında geçen - ancak aslında Los Angeles,Kaliforniya'da çekilen- dizide, Jerry ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın maceraları konu edilmiştir.

Jerry Seinfeld ve Larry David şovlarını, daha sonra da 4ncü sezon bölümlerinden birisinde da parodileştirdikleri gibi, "hiçbir şey hakkında bir şov" olarak tanımlarlar. Dönemin ve hatta günümüzün birçok sitcomu genel bir konu etrafında dönerken, Seinfeld ise günlük hayatın anlık komiklikleriyle, örneğin bir restoranda yerlerine oturmayı beklerken, bir elbise alırken yaşananlar, ilgilenmiştir. Dizinin tüm ana ve birçok yardımcı karakteri, yazarların gerçek hayatlarından alıntıdır.