Malzemeler

Hamuru için

1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı (80 gr kadar) rendelenmiş kaşer peyniri
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı su
Aldığı kadar (500 gr kadar) un
1 çay kaşığı tuz

İçi için

2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı


Hamurun hazırlanışı

Hamuru için tüm malzemeler mikserin hamur karıştırıcısı ile hamur haline gelene kadar iyice karıştırılır. Mikserden alınan hamur, mutfak tezgahında 5 dakika kadar da elle yoğurulur. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, elle yuvarlatılır ve bir naylon kabın içine dizilir. Ceviz büyüklüğünde ortalama 22-24 ader kadar hamur elde etmeniz gerekir. Tüm hamurlar bitince kabın kapağı kapatılır ve buzdolabına konarak bir gece bekletilir.

İçin hazırlanması

Patateslerin kabuğu soyularak, rendelenir ve ezilir. İçine beyaz peynir rendelenerek konur. Peynirin tuzuna göre yeteri kadar tuz ilave edilir. 1 yumurtanın tamamı ve diğer yumurtanın beyazı eklenir ve iyice ezilerek karıştırılır.


Börekitasın hazırlanışı

Hamur dolaptan çıkarılır. Mutfak tezgahında her bir hamur parçası oklava ile 3 mm kalınlığında açılır. Ben mevcut poğaça kalıplarımı kullanarak modelliyorum, eğer bu kalıplardan sizde yoksa, o zaman bir ajda çay bardağı yardımıyla şekil verebilirsiniz. Açılan hamurun bir köşesine 1 tatlı kaşığı kadar patatesli içten konulur ve diğer köşesi üstüne kapatılır. Bardak ile kesilir ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. Bardak ile kesilen hamurdan kalan parçaları da değerlendirdiğinizde ortalama olarak 25 -26 adet börekitas elde edebilirsiniz.
Börekitasların üzerine ayrılan yumurta sarısı fırça ile sürülür ve bir tutam rende kaşer serpilir. En son her bir börekitasın üzerine leblebi büyüklüğünde margarin konur. 160 C fırında 30 dakika kadar pişirilir.

leziztarifler'den alıntı