Canım,
Ne güzel kızsın sen! Ne yiğit dost. Tam kötülemişken,yakışıksız naneler düşünürken çıkar gelirsin. Yalancısın da. Kurban olayım o huyuna. Kendin üzgün,bezginken,bana öyle görünmezsi.. Yük,yük dediğin bunlar işte canım. Durup dururken,müzik,düşler,serseri firar duyuları ve günlük kahrolası bir alay şu bu varken,kalkıp bir de beni çekip çevirmek. Ulan İsa mısın ne? Severim oysa onu ama senin
halın başka. İsteyince daniska güzel de yazıyosun. Kokunu,sesini,nefesinin tükürük karışan serinliğini duydum adeta. "Atma!" diycen ya,inan öyle işte. Her seferinde bir hal olur bana. Nedir bu sendeki,sen daha iyi bilirsin. Biliyorum hınzır oğlanın biriyim. İtlik ettiğim de oluyor. Derken aklıma düşersin,utanır,ezilirim. Ama günün birinde seni de dinlemiycem galiba. "Canın cehenneme!" desene be! Hep çene bunlar!
Alolan patlamak,kendini yemektir. Yahut da tam tersi,helal haram gözetmeden siftinmek,köpekler gibi düzüşmektir. Şüphesiz haysiyetle ilgisiz bir dünya bu. Ama galiba mezarımıza sadece haysiyeti götüreceğiz. Öf be! Anarşist miyim ne?
En iyisi sana imdat etmektir. Özlemektir seni,geberesiye. Ses etmektir,haykırmak "Leyla!" bir tenha saatte geceler yarı. Ömrümüz çelimsiz,kısa. Çabamız korkunç ama. Ayaklarımızı bastığımız toprağın,kokladığımız havanın,şunun bunun en ibne,en akla gelmez derdini dert edinmek. Kendimizi duymaya,yaşamaya yönelmek bile yasak. Neden Mr. Haunter yahut Abdullah oğlu Durmuş için yasak ve ayıp değil bunlar? Bir ömür süren perhiz,direnme,zorlama. Korkunç itiler yaratıyoruz oysa. Eğer senin deyiminle "değmeli di mi ya" ise eh pek zararlı bir sahtekarlık sayılmaz. Bir anlamda da ölümü çabuklaştırmak ama. Ne senin o dayanılmaz ısrarın,ne büyük umutların o nefis büyüsü,ölümü,sen varsın,elin,saçın,öksürüğün var diye takmadığımı değiştiremez. Belki çok özel bir davranış ama,ben ancak böyle dayanıyorum namussuza. Sen varken de kolay yıkılmam i...ye. Ama bir yandan da ikiniz birden aklıma geliyorsunuz. İşte o zaman dellenicem diyorum. Alacak,götürecek nasılsa her şeyi. Ama seni veremem. Alamaz da.
Çıldırıcam Leyla,nerden açtık bu bahsi. Geçmişini s...yim Ahmet Arif'in. Herhal seni görmem yakındır.
Gözlerinden hasret ile bi dolu -bi viran öperim canım.
Ha,rastladığın,okunabilecek,dergi filan olursa iletiver anam.

21 Ekim (?)