Biz Beraber Geçirdiği Her Günün Çok Özel Ve Önemli Olduğuna İnanan Ailesiyiz




Yastık Altı Öyküleri “

Bir hayvanı öykü kahramanı olarak seçin. Bu sizin ailenizin hayvanı olsun. Ona bir esim verin. Her gece yatarken havyanızla ilgili minik bir öykü anlatın. “Bakalım bu gece… nin başına neler gelmiş “ diyerek öyküyü anlatın. Bir iki dakikalık öyküleriniz çocuğunuzun uykuya daha rahat geçmesine ve okuma ilgisini başlatmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, bunun yaratıcılık geliştiren, merak uyandıran bir paylaşım olduğunu da unutmayın.

Çocuğunuzun her türlü olumlu davranışını fark edin. Ancak sadece fark etmeniz yetmez, bunu mutlaka ona söyleyin. “Oyuncaklarını topladığını görüyorum bu harika!”

Beraberce bilek güreşi yapın, bazen kazanın, bazen kaybedin! Onun güçlü ve sağlıklı olduğunu söyleyin. Aynı oyunu eşinizle oynayın ve çocuğunuz sizi gözlemlesin. Her zaman kazanan farklı olsun.

Çocuğunuza her zaman ona güvendiğinizi hissettirin. Beceremezsin, yapamazsın, düşersin, dökersin gibi olumsuz beklentileriniz dile getirmeyin. Yapabileceği şeyler için cesaret verin, yapamayacağı düşündüğünüz şeyler için başlangıçta mutlaka yardım edin, yavaş yavaş yardımınızı azaltın. Gerekmedikçe yardım etmeyin, Grekli olduğunda ise mutlaka yanında olun.

Farklı yaprakları beraberce toplayın ve bir yaprak kitabı hazırlayın.

Çocuğunuzla beraber gazeteleri inceleyin ve ona uygun haberleri basitleştirerek okuyun.

Beraberce bir çocuk kütüphanesine gidin. Kütüphanede nasıl davranıldığına dikkat çekin ve kütüphaneyi nasıl kullanacağını öğretin.

Birbirinize bayram öpücüğü vermeyi unutmayın. Bayramlar özel günlerimizden biridir. Çocuğunuz bunu hissetsin ve anlamını öğrensin.

Ailece kitap okuma saati belirleyin. Okuduğunuz kitapta sizin için önemli olan şeyleri anlatın ya da resimini yapın.

Bayram şekeri ve çikolata kâğıtlarını biriktirin. Değişik faaliyetler yapabilmemiz için bize gönderin ya da evinizde bunları kullanarak ilginç şeyler yapmayı deneyin.

Ailenizde ve çevrenizde bulunan yaşlı kimseler için bir meyve sepeti hazırlayın ve onların yaşlılar haftasını kutlayın.

Zarflarla kartları eşleştirme oyunu” oynayın. Hangi zarf karta göre? “Düğün davetiyesi, sünnet, bayram, kartları vb. “

Gazetelerden, dergilerden çeşitli resimleri keserek beraberce bir öykü kitabı oluşturun. Evinize gelenlere bu kitabı birlikte yaptığınızı söyleyin.

Ailece bir tiyatroya izleyin. Kulise girmenin yollarını deneyin, bir sanatçıyla röportaj yapın, fotoğraf çekin. Tiyatroda yaşadıklarınızı çocuğunuzun dostlarına anlatmasını isteyin.

Şehir dışına gittiyseniz, o yöreyi tanıtan bir kart almayı alışkanlık haline getirin. Bu kartları biriktirmesini sağlayın.

Göster- anlat “ oyunu oynayın. Çocuğunuza tanıtmak için eve yeni şeyler getirin ve onu tanıtın. Daha sonra çocuğunuzun size bir şey tanıtmasını isteyin.

Çocuklar, biz yetişkinlerin kullandığı eşyalarla çok ilgilidirler. Hatta kendi oyuncaklarından daha çok ev eşyaları ile ilgilenirler. İlgisini çeken aletlerin nasıl çalıştığını çocuğunuza gösterin fakat kendi başına kullanmasının sakıncalı olanları kullanmaması için açıkça uyarın.

Yolda yürürken!
“ Sence bu adam nereye gidiyor olabilir?” oyunu oynayın. Bu oyun hem insanların farklılıklarına dikkati çekmek hem de akıl yürütme açısından önemlidir.

Çocuğunuzun büyükannesi be büyükbabasını arkadaşlarına tanıtması için fotoğrafları kullandırın.

Çocuğunuzun ismiyle anılan bir kurabiye tarifi oluşturun. Bu kurabiyeyi çocuğunuzun yanında yakın dostlarınıza önerin. Tarifi vermesi için çocuğunuzdan yardım isteyin.


.ALINTIDIR.