Biz Beraber Yaşamaktan Mutlu Olan Ailesiyiz




Çocuğunuza isminin ne anlama geldiğini açıklayın Bu ismi kimin ve neden koyduğunu ona anlatın. İsminin ona çok yakıştığını çok çok söyleyin.

Sevdiğiniz bir şarkıyı ailenize adapte ederek sözlerini değiştirin. Böylece bir aile şarkısınız olsun.

Bir gece, çocuğunuz talep etmeden eşinizden ayrı yatın ve çocuğunuzla beraber uyuyun. Bunun özel bir durum olduğunu her zaman tekrarlanmayacağını belirtin.

En sevdiği yemeğin içine neler olduğunu bilip bilmediğini öğrenin ve sonra yardım edebileceği görevleri vererek beraberce bu yemeği yapın.

Çocuğunuzla aynı renklerde kıyafetler giyerek dışarı çıkın.

Zaman zaman kullandığınız önemli ve özel bir şeyinizi bir günlüğüne çocuğunuza verin. Onu nasıl koruduğunu anlatmasını isteyin ve günün sonunda kendisine teşekkür edin.

Çocuğunuza önce bildiği meslekleri sorun, sonra hangi mesleği merak ettiğini sorun ve o mesleği yapan insanlarla tanışmasını sağlayın.

Çocuğunuza onunla ilgili tüm güzel duygularınızı yansıtan özel bir kart yazın ve adına postalayın. Kendini çok mutlu hissedecektir. Ayrıca duyguların paylaşılmasının önemini e öğrenecektir.

Kullanmadığı temiz oyuncak, giysi, kitap vb. beraberce toplayın ve ihtiyacı olan birilerine verin.

Uzun zamandır isteyip de görüşemediğiniz bir arkadaşınızı arayın ve beraber olmaya çalışın.

Anneler gününde çocuğunuzla beraber sürpriz olarak sabah kahvaltısını hazırlayın.

Birlikte bir fotokopi dükkânına gidin. Yaptığı bir resmin fotokopisini çektirin. İsterseniz büyültün ve küçültün. Resimler arasındaki farklılıklara dikkat çekin.

Çocuğunuz için küçüldüğünü düşündüğünüz giysileri çocuğunuzla beraber konuşarak kaldırın. Büyüdüğüne dikkat çekin.

Uyurken çocuğunuzu öpün ve okşayın, o bunu hissetsin.

Çocuğunuza, eşinizle nasıl tanıştığınızı, nasıl evlendiğinizi ve onun doğduğu gün neler olduğunu, neler hissettiğinizi anlatın.

Bakımından sorumlu tutacağınız bir bitkisi olmasını sağlayın. Ona özel bir isim vermesini isteyin.


.ALINTIDIR.