24 Eylül 2020 Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Örnekleri Planı

3. UZAKTAN EĞİTİM PLANI

Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Örnekleri 24 Eylül

İNCE MOTOR ETKİNLİĞİ: BENİM GÜZEL OKULUM
Amaç: Çocuğun küçük kas motor becerilerini geliştirmek, okula aidiyeti ve okulu uyumu desteklemek.



Bu etkinlik için bir tane beyaz dosya kâğıdına ve boya kalemlerine ihtiyacımız var. Öncelikle beyaz dosya kâğıdını yandaki resimde gösterildiği şekilde katlayalım.Şayet zorlanırsak anne babamızdan da katlama için yardım isteyebiliriz. Katlama işimiz bittiğinde ortaya çıkan model tıpkı

bir okul gibi değil mi? Bu bizim okulumuz olsun… Senin okulun ne renk? Hatırlıyor musun? Sınıfında kaç tane pencere vardı? Hadi düşünüp hatırlamaya çalışalım ve katlayarak yaptığımız bu okulu, boya kalemlerimizi kullanarak okulumuza benzetmeye çalışalım.

OYUN – TASARIM ETKİNLİĞİ: MODEL OLUŞTURUYORUZ
Amaç: Çocuğun tasarım, hayal gücü becerilerini desteklemek, küçük kas motor becerilerini geliştirmek.

Aşağıdaki resimlerde olduğu gibi oyun hamuru ve kürdanlarla farklı modeller oluşturalım.



OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ: HEDEFE AT
Amaç: Çocuğun el-göz koordinasyonu, dikkat ve konsantrasyon becerilerini geliştirmek.

Bu oyun için bir adet kâğıt havlu rulosuna, elektrik bandına (koli bandı da olabilir), 5-6 adet karton tabağa ve makasa ihtiyacınız olacak. Öncelikle kâğıt tabaklarımızı görselde olduğu gibi halka olacak şekilde makasla keselim. Sonrasında kâğıt havlu rulosunu oyun alanına bir bant yardımıyla sabitleyelim. Ardından atış mesafemizi belirleyerek tabaktan halkalarımızı atarak ruloya geçirmeye çalışalım. İsterseniz oyunu evdeki diğer aile üyeleriyle oynayabilir, yarışmalar yapabilirsiniz. Bunun için tabaktan halka sayımızı arttırmamız yeterli.

(Hazırlayan: Mavi Yunus Yayınları)