KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİ ADAYLARI HAKKINDA DUYURU


Okul Öncesi Öğretmenliğine Kaynak Yüksek Öğretim Programlarından mezun olanlar; tercihlerini KADROLU ÖĞRETMENLİK, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK başvurusu yanında ayrı bir başvuru ekranından KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLİK için tercihte bulunabileceklerdir. Usta öğreticilik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/c maddesi kapsamında olup eğitim ve öğretim yılı ile sınırlıdır. Kadrosuz Usta Öğretici olarak görevlendirilenler, kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenliğe atanıncaya/görevlendirilinceye kadar bulundukları eğitim kurumundaki görevlerine ilişkin sözleşmeleri her eğitim öğretim yılı başında yenilenecektir. Usta öğreticiler bağımsız anaokullarında haftalık 40 ders saati üzerinden ortalama 1.087 TL, eğitim kurumlarının bünyesinde bulunan ana sınıflarında ise haftalık 30 ders saati üzerinden ortalama 815 TL ücret almaktadırlar. (2009-2 Öğretmenlik için Başvuru ve Atama Kılavuzu (2.10.Madde – 7.4. Madde))


Kadrosuz usta öğreticiliğe başvuru yapacak olan aday öğretmenlerce
“Tercih dışı seçenek” olarak;

a) “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum”
b) “Tercihlerin dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemiyorum”

Seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunludur.

Öğretmenlik için aranan genel ve özel şartları taşıyan yüksek lisans ve lisans mezunu adaylardan;
a) Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak (31.08.1970 ve daha sonra doğumlu olmak)
b) 2008 – 2009 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPPS10 Puan türüne göre puanı olmak.
Kaydıyla; KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLİK başvuruları 31 AĞUSTOS 2009 –
11 EYLÜL 2009 tarihleri arasında ilçe milli eğitim müdürlüklerinde (Konak, Karşıyaka,
Bornova, Buca, Tire, Bergama) oluşturulacak başvuru onay bürolarında kabul edilecektir.
19 AĞUSTOS 2009 – 04 EYLÜL 2009 tarihleri arasında www.izmir.meb.gov.tr adresinden ilimizce düzenlenen Kadrosuz Usta Öğretici Başvurusuna başvuru yapan adaylardan Kadrosuz Usta Öğretici olarak atanmak isteyenlerin 2009-2 Öğretmenlik için Başvuru ve Atama Kılavuzunda belirtilen şartları taşıyanların Bakanlığımız https://personel.meb.gov.tr adresinden yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Bakanlığımız tarafından alınan başvurular 31 Ağustos – 11 Eylül tarihleri arasında alınacak olup, 14 Eylül 2009 tarihinde atamalar gerçekleştirilecektir. Sonuçların Basın ve İnternet yoluyla duyurusu yapıldıktan sonra; Bakanlık tarafından atama/görevlendirme yapılmayan ihtiyacı bulunan kurumlara Müdürlüğümüzce Kadrosuz Usta Öğretici Görevlendirmeleri gerçekleşecektir.


yani arkdşlar heralde bu bütün iller için geçerli bi durumdur sanırsam.kpss'yi baz aldıklarına göre...