Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali başlıyor

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek.

Bu yıl 21-27 Aralık tarihlerinde 6'ncısı düzenlenecek ''Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali'', ''Kristal Çınar'' tiyatro ödülleri töreniyle başlayacak.

Festivalin tanıtımı amacıyla Malta Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilecik Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Selim Yağcı, belediye olarak 2004 yılında başlattıkları ve ulusal boyuta taşıdıkları tiyatro festivaliyle halkın kültür ve sanata bakışında olumlu gelişmeler sağladıklarını belirtti.

Yağcı, sanata ilgisi olan gençlerin de katılımlarını sağlamak için festival bünyesinde sanat atölyeleri açtıklarını kaydetti. 7 gün sürecek tiyatro festivali boyunca çocuk ve gençlik oyunları ve Türk tiyatrosunun seçkin eserlerinin sergileneceğini vurgulayan Yağcı, belgesel ve panellerde de Türk tiyatrosunun geleceğini yorumlayacaklarını ifade etti.

Festivalin Bilecik için önemine vurgu yapan Yağcı, ''Gelecekte uluslararası boyutlara taşımayı hedeflediğimiz festival, amaçları doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek. Bilecik halkını tiyatroyla buluşturma ve tiyatro sanatını yaşatmayı amaçlıyoruz'' dedi.

''Kristal Çınar'' tiyatro ödülleri töreniyle başlayacak festival 21-27 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Festival ''Onur Ödülleri'' Türk tiyatrosuna katkılarından dolayı Suna Keskin ve Nedim Saban ile Mahşer-i Cümbüş'e verilecek.

Bu yıl festivalde Tiyatro Kare, Mahşer-i Cümbüş, Tiyatro Kedi, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Özel Tiyatro ve 5taş Tiyatrosu tarafından 7 oyun sahnelenecek.

AA

.ALINTIDIR.