Tek Kişilik Şehir

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun oyunu Trabzon'da.

Ankara Devlet Tiyatrosu ''Tek Kişilik Şehir'' adlı oyunu Trabzon'da sahnelemeyi sürdürüyor.
Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez Merve Gül, Ercan Uğur ve Melih Duran rol alıyor.
Dekoru ve kostümleri Işın Mumcu, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait oyun, 26 Aralık Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Trabzon Devlet Tiyatrosu ise Arzu Güneş'in yazdığı, Ayla Baki'nin yönettiği ''Koca Ayak'' adlı çocuk oyununu 27 ve 29 Aralıkta sahneleyecek.
-SAMSUN-

Samsun'da bu hafta düzenlenen bazı kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

GAZİ SAHNESİ: Samsun Seyir Tiyatrosu ''Adını Sen Koy'' oyununu perşembe ve cuma akşamları sahnelemeye devam ediyor.

Öner Yıldırım'ın yönettiği oyunda Ali Kanca, Öner Yıldırım, Salih Binici ve Ebru Destan rol alıyor.

Farklı yazarların eserlerinden derlenen iki perdelik komedide insan ilişkileri ve toplumsal olaylar hicvediliyor.

Serbest Muhasebeciler Odası Amatör Tiyatro Topluluğu ''Dokuz Canlı'' adlı iki perdelik komediyle 28 Aralık Pazartesi günü seyirci karşısına çıkacak.

Tiyatro Amisos, ''Bay Mikrop'' adlı çocuk oyununu 30 Aralıkta sahneleyecek.

Cemal Şenkal'ın yönettiği oyunda temizlik alışkanlığı anlatılıyor.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, yarın Büyük Salon'da Mevlana Haftası Konseri verecek.

Tasavvuf müziğinden eserlerin seslendirileceği konseri Kemal Yurt yönetecek.

-ORDU-

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Michael Frayn'ın yazdığı, tiyatro sahnesinin gerisini ve sahneyi konu alan ''Oyunun Oyunu''nu izlenime sunuyor.

Ziver Armağan Açıl'ın yönettiği 3 perdelik oyunun dekoru Mehmet Hartamacı, müzik düzenlemesi Zafer Bozdağ ve Murat Türkmen'e ait.

Geniş oyuncu kadrosunun rol aldığı oyun, salı ve cuma akşamları tiyatroseverlerle buluşuyor.

-ZONGULDAK-

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesinin organizasyonunda, yapım ve yönetmenliğini Orhan Eskikoy ve Özgür Doğan'ın yaptığı ''İki Dil Bir Bavul'' adlı film, 26 Aralıkta saat 13.00 ve 15.00'te Makine Mühendisleri Odası Şubesinde izlenebilecek.

İki Dil Bir Bavul, 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl ilk kez verilen En İyi İlk Film Ödülü ile Uluslararası Orta Doğu Filmleri Festivali'nde En İyi Orta Doğu Belgeseli Ödülü kazanmıştı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Sağlık Yüksekokulu Sanat Kulübü, Fitzgerald Kusz'un yazdığı, Fedai Madan'ın yönettiği ''Dullar'' adlı oyunu 26 Aralıkta izlenime sunacak.

Cansev Kılıç, Gül Dertli, Funda Gürcan, Zübeyde Şahin, Songül Boğa, Fatma Akdoğan, Çiğdem Korkmaz, Belkıs Kara, Seval Kızmaz, Oktay Baş, Hakan Kızılay, Serhat Dağ, Mustafa Kaplan ve Fatih Bahadır'ın rol aldığı oyun ZKÜ Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek.

ZKÜ'nün 21 Aralıkta başlayan, bir hafta devam edecek 6. Tiyatro Yarışması kapsamında fakülteler, hazırladıkları oyunlarla izleyicinin karşında olacak.

-KARABÜK-

Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen müzekart tanıtımı kapsamında Yenişehir Kültür Sanat Merkezi'nde ''Tarihe Yolculuk Bir Yaz Kampı Macerası'' adlı film 26 Aralıkta saat 19.00'da gösterime sunulacak.

-BARTIN-

Bartın Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği, bugün açılan El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı 28 Aralıka kadar gezilebilecek.

AA

.ALINTIDIR.