malzemeleri
2 nar
4 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı toz Türk kahvesi
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr tereyağı
1 su bardağı tozşeker

Krema için
3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
3.5 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı labne peyniri

Narlı ve kremalı pasta hazırlanışı
Narları soyup tanelerini ayıklayın.Yumurtaları bir kabın içine kırın. Tozşekeri ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, pirinç unu, kakao, kahve, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Keki enine ortadan ikiye kesin.

Nar suyu, su, tozşeker ve nişastayı tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peynirini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kremayı kekin alt tabanın üzerine kalın tabaka halinde yayıp üzerine nar tanelerinin yarısını serpiştirin. Üzerini diğer dilimle kapatın. Kalan kremanın 2 çorba kaşığı kadarını süslemede kullanmak için sıkma torbasına doldurun. Kalan kremayı kekin üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız kremayla pastanın ortasını süsleyin. Kalan nar taneleriyle süsleyip servis yapın. Narlı ve kremalı pasta artık hazır, afiyet olsun.