Marmelatlı Puf (Berliner)


17 KİŞİLİK
BERLİNER
marmelatlı puf
hamur tatlısı
kahve



Malzemeler:

Hamur:
1 paket Dr. Oetker İNSTANT maya
500gr kadar un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
75 g yumuşamış margarin, 2 kaşık zeytin yağı
1 tam yumurta
1 yumurta sarısı, beyazı daireleri yapıştırmak için ayrılacak
2 çay bardağı ılık süt ya da bir su bardağından bir parmak aşağı parmağı yakmayacak sıcaklıkta süt


İç malzeme:

1 çay kaşığının yarısı kadar jöle kıvamında istenilen çeşittten marmelat ( BEN BÖRTLEN VE FRAMBUAZ KARŞIMI HAZIR MARMELATLARDAN ALIP KULLANDIM.)

Üzeri için:
250 gr. Pudra şekeri
5 tatlı kaşığı ince toz şeker


Hamurun Hazırlanışı:
Hamur: Unu eleğe koyun ve maya ile hamur kabartma tozunu birlikte eleyin. Üzerine margarin, 1 yumurta, 1 yumurta sarısı ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar mayalamaya bekletin.

Süre sonunda hamuru iki parçaya bölün,
Temizlediğiniz tezgah yüzeyine elinize döktüğünüz bir kaşık kadar sıvı yağ ile yağlayınız. Tezgahta her iki parçayı 0,5 cm kalınlığında merdane ile açınız.

7-8 cm çapındaki bir fincan ile parçaları ayırmadan hamur üzerinde işaretleme yapın. Ortasına 1,5 çay kaşığı marmelat koyun.

Bir kahve fincanı tabağının içine biraz sıvı yağ koyunuz ve diğer fincanın ağız genişliğinden 1cm. daha büyük çaptaki bir fincani bu yağın içine batırınız.


Diğer açılan hamuru alt hamurdan 1cm. daha büyük çaptaki bir fincani ele hamurları kesiniz ve resimdeki gibi daireinn kenarlarını yumurta akına batırınız.

Yine aynı kalınlıkta açtığınız diğer bir hamuru üzerine kapatın. Kullandığınız bardak veya fincan ile, marmelat tepecikleri ortada kalacak şekilde, keserek Berliner’leri ayırınız. hazırladığınız berlinerlerin üstüne streç film kapatarak tekrar mayalanmaya bırakınız. Bu süre (30-40 dakika) mutfağın ve havanın sıcaklığına göre değişecektir. hamur tekrar kabarınca kızartma için hazırdır.

Süre sonunda 180 derecede kızdırılmış bol sıvı yağa atınız, devamlı çevirerek kızartın. Kızaran berlinerleri yağdan bİr kevgir yardımı ile çıkartıp, kağıt havlu üzerine koyunuz.

Bir diğer berlineleri kızartırken berlinerlerin tabağını değiştirip, yine içine kağıt havlu serilmiş bir diğer tabağa aktarınız. Böylece üzerinde hiç yağ kalmayacaktır. Bu nedenle yerken kimse yağda kızarmış olduğunu anlamayacaktır.

Soğuyunca pudra şekeri ve şekerle hazırladığınız kase içindeki karışıma berlineleri atıp, her tarafını şekere bulayınız.


Artık yanında cafe ile servise hazır berlinelerinizin tadına bakabilirsiniz.

AFIYETLER OLSUN.