Tarihimizin bilinmeyen sayfaları arasında gizemli bir yolculuğa hazırsanız ekran başına! ‘Tarih Dergisi’ başlıyor… 26 bölüm olarak yayına hazırlanan program, mevcut tarih programlarından tamamen farklı bir formatta, haber programı konseptiyle ekranlara gelecek.



TARİH DERGİSİ yine birbirinden çarpıcı dosyaları ekrana getiriyor. Tarihin akışına yön veren kadın sultanlar, esaretten sadrazamlığa yükselen bir portre, Anadolu’da basın tarihinin 135 yıllık öyküsü ve modern Türkiye’nin 29 yıllık gururu, 20 Aralık Pazar günü saat 16:15’te TRT 2 ekranlarında.

EKRANLARIN en renkli kültür-magazin programı Tarih Dergisi’nde bu hafta yine birbirinden ilginç konular ekranlara geliyor. Tarihe kadın parmağı değmeseydi ne olurdu, hiç düşündünüz mü? Tarih Dergisi'nin bu hafta sonu yayınlanacak 4. bölümünde, Türk-İslam tarihi içinde siyasete yön vermiş ama tarihi belgelerde unutulmuş kadın sultanlar ele alınıyor. Kaşgar’dan Nil’e, Kuzey Kafkasya’dan Güney Arabistan’a kadar yayılan Büyük Selçuklu İmparatorluğunu avucu içine alan bir kadın sultanın bilinmeyen hayat hikayesinin ekrana geleceği programın diğer dosya konuları ise şunlar:

Köle olarak geldiği İstanbul'da sadrazamlığa kadar yükselen bir paşanın sıradışı yaşamı, 19. yüzyılda Osmanlı'da merkezle taşra arasında yaşanan 'iletişim sorunlarına çözüm' için girilen arayışın ilginç serüveni, yaklaşık 70 yıldan beri tartışılmasına rağmen bugün Modern Türkiye’nin gururu olan 29 yıllık bir yapının hikayesi.

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Yrd. Doç. Dr. Ali Satan tarafından hazırlığı yürütülen programın sunuculuğunu ünlü sanatçı Sinan Albayrak yapıyor.

PROGRAM HAKKINDA

TEK renkli programlara karşı alternatif olarak izleyicilerin beğenisini kazanan programın içeriğini tarihimizle ilgili merak edilen ve bilinmeyen konular oluşturuyor. İçinde farklı dosyaları barındıran bir dergi gibi geniş kitlelere tarihi konuları sevdirmeyi, merak ettirmeyi ve tarih bilincini artırmayı amaçlayan programda; kamuoyunda yeterince veya hiç bilinmeyen, ya da yanlış bilinen konular uzman tarihçilerin derleyeceği orijinal belge ve bilgilerle anlatılıyor.

PROGRAMIN KÜNYESİ:


Program adı: Tarih Dergisi
Yayın Kanalı: TRT 2
Yayın takvimi: 20 Aralık Pazar, Saat 16:15
Yayın Süresi: 26 dk.

alıntı