"Çim hokeyi dünyada, özellikle Avrupa'da, futbol ve atletizmden sonra en çok izlenen spor branşından biri oldu".

Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, ''Çim hokeyinin, tüm dünyada, özellikle Avrupa'da, futbol ve atletizmden sonra en çok izlenen branşlardan biri olduğunu'' söyledi.

Karakan, Çim Hokeyi 18 Yaş Altı Milli Takım seçmeleri için geldiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Türkiye genelinde potansiyeli olan çim hokeyi sporunun üniversitelerde ve okullarda aktif hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Çim hokeyinin dünyada, özellikle Avrupa'da, futbol ve atletizmden sonra en çok izlenen spor branşından biri olduğunu, Türkiye'de de sevdirmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Karakan, bu kapsamda tesisleşmeye ağırlık verdiklerini bildirdi.

Hindistan ve Pakistan'ın çim hokeyinin lokomotifi olduğunu, Almanya'da 9 tane ligi bulunduğunu ve merkezi Belçika olan bu spor dalında İspanya'da 60 tane açık alan çim hokeyi sahasının faaliyette olduğunu anımsatan Karakan, Türkiye'de ise yerel yöneticilerin ve basın kuruluşlarının desteği ile çim hokeyinin tanıtılması gerektiğini belirtti.

Karakan, ''Türkiye, Avrupa'ya göre Çim hokeyi branşında gerilerde. Bizim amacımız ülkemizi uluslararası arenada kendi değerlerine yakışır şekilde temsil etmek'' dedi.

Karakan, 18 Yaş Altı Çim Hokeyi Milli Takımı seçmelerine davet edilen 49'u erkek, 25'i bayan olmak üzere 74 sporcu arasından Kadirli ilçesinde yapılacak seçmelerde, 12 bayan ve 12 erkek sporcudan oluşturacakları erkek ve bayan milli takımıyla 17–20 Aralık tarihleri arasında Sırbistan'da yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılacaklarını kaydetti.

Şampiyona öncesi iyi bir hazırlık yapıp en iyi dereceyi elde etmek istediklerini belirten Karakan, 2016 Olimpiyatlarındaki hedeflerinin ise şampiyonluk olacağını sözlerine ekledi.

(alıntı)