Viyana'da 'Türk tipi oyun'


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Viyana'da 'Türk tipi oyun'

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Viyana'da 'Türk tipi oyun'





    Sıkıcı geçen 90 dakikanın sonunda kazanılan penaltıyı Arda Turan kaçırdı. Alınacak 3 puan işleri iyice kolaylaştıracaktı ama Milliler 1 puana razı oldu ve Hiddink konuştu: Türk tipi oyun...

    VİYANA - A Milli Takım, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki sekizinci maçında Avusturya ile deplasmanda karşılaştı.

    Kazakistan’ı Arda Turan’ın 90 artı 6. dakikada kaydettiği golle 2-1 yenerek maç eksiğine rağmen A Grubu’nda ikinci sıraya yükselen ay yıldızlılar, NTV'den canlı yayınlanan maçta Avusturya ile deplasmanda berabere kaldı.

    Arda Turan'ın 90. dakikada penaltı kaçırdığı maç sonunda hanesine 1 puan ekleyen Milliler, A Grubu’ndaki puanını 14’e çıkardı ve grup ikinciliği yarışındaki avantajını korumuş oldu.

    Son dakikadaki penaltı gol olsaydı, grup maçlarının bitimine iki maç kala Belçika ile aradaki puan farkı 4'e çıkacak ve işler iyice kolaylaşacaktı ama olmadı.

    Maç sonunda teknik patron Hiddink'e, Kazakistan maçı da hatırlatılarak, NTV mikrofonlarından "2 maçta kaçan 2 penaltı..." dendi; o da şunları söyledi: "Penaltılar kaçtı ama maçları kaybetmedik. Biraz Türk tipi oyun oldu. Yani, eğer kolay yoldan yapabilmek varsa neden böyle yapalım ki, biz zorlu yoldan yapmayı seçeriz."

    MAÇTAN DAKİKALAR
    Millier, karşılaşmaya Volkan Demirel, Sabri, Servet, Egemen, Hakan, Selçuk, Mehmet Topal, Yekta, Arda, Burak ve Umut ilk 11’i ile başladı.

    A Milli Takım ilk tehlikeli atağını 25. dakikada gerçekleştirdi. Sabri Sarıoğlu’nun sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Burak Yılmaz’ın bekletmeden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla direğin yanından auta gitti.

    Gruptaki ikincilik şansını sürdürmek isteyen Avusturya Milli Takımı, ilk yarıda kanatlardan etkili olmaya çalıştı. Ceza sahası içine gönderilen yüksek toplarla sonuca gitmek isteyen ev sahibi takım, millilerin savunmasını aşamadı ve ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

    Milliler ikinci yarıda da kontrollü bir oyun sergiledi. Kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede etkili olmaya çalışan ay yıldızlılar, 53. dakikada gole yaklaştı. Sağ kanattan son çizgiye inen Arda Turan, yerden verdiği pasla ceza sahası içindeki Umut Bulut’u topla buluşturdu. Umut’un vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.

    Dakikalar iledikçe Avusturya kalesine daha etkili gitmeye başlayan milliler, 69. dakikada Burak Yılmaz ile çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Sabri’nin sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Burak Yılmaz uygun pozisyonda kafa vuruşuyla topu ağlara göndermek istedi; ancak top direkten geri geldi.

    Avusturya karşılaşmanın 85. dakikasında filelerimizi havalandırdı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Harnik'in vuruşunda top ağlarımıza gitti. Ancak hakem ofsaytı işaret etti ve ağlarımızla buluşan top gol değeri kazanmadı.

    Karşılaşmanın 90. dakikasında Avusturya savunmasının arkasına atılan uzun pasla topla buluşan Burak Yılmaz kaleci tarafından ceza sahası içinde düşürüldü ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Arda Turan'ın vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

    Uzatma dakika bir kez saha öne geçme şansı yakalayan milli takımda Arda'nın kafa vuruşunda top birkez daha direkten geri geldi.

    Kalan sürede gol sesi çıkmazken, karşılaşma başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi.

    AVUSTURYA: 0 - TÜRKİYE: 0
    Stat: Ernst Happel
    Hakemler: Alberto Undiano Mallenco xx, Fermin Martinez Ibanez xx, Jesus Calvo Guadamuro xx (İspanya)
    Avusturya: Grünwald xx, Ekrem Dağ xx, Schiemer xx, Pogatetz xx, Fuchs xx, Baumgartlinger xx, Royer xx (Dk. 67 Hoffer x), Scharner xx, Harnik xx, Alaba xx, Arnautovic xx (Dk. 90 3 Maierhofer ?)
    Türkiye: Volkan xx, Sabri x, Servet xx, Egemen xx, Hakan xx, Selçuk x, Mehmet Topal xx, Yekta x, Arda xx, Burak xx (Dk. 90 3 Gökhan Töre ?), Umut x
    Sarı kartlar: Dk. 51 Yekta, Dk. 77 Burak (Türkiye)

  • #2
    TÜLÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Aralık.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    2,182
    @TÜLÜL







    teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Viyana'da zafer günü
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum SPOR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Eylül.2011, 21:57
    2. anne-baba tutumu,aile tipi ve yalan...
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum VELİ VE EĞİTİMCİLERE YÖNELİK SUNULAR
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 25.Mart.2011, 15:39
    3. Viyana Kuşatmaları
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum TARİH
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Ocak.2010, 00:59
    4. Viyana'daki Okul ??? / İlginç
      Konu Sahibi squallesra Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Ağustos.2009, 10:34

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş