Şampiyon Efes Pilsen


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Şampiyon Efes Pilsen

  • #1
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz



    Şampiyon Efes Pilsen





    Şampiyon Efes Pilsen

    Efes Pilsen, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında Fenerbahçe Ülker'i 79-76 yenerek durumu 4-2'ye getirdi ve şampiyon oldu.

    Efes Pilsen'in şampiyonluğa ulaştığı maçın ardından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda olaylar çıktı.

    İSTANBUL - Beko Basketbol Ligi'nde 2008-09 sezonunun şampiyonu Efes Pilsen oldu. Play-off final serisinin 6. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i 79-76 yenen lacivert-beyazlılar, durumu 4-2'ye getirerek mutlu sona ulaştı.

    MAÇ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
    Bu arada karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra olaylar çıktı. Maçın son saniyesinde sahaya atlayan sarı-lacivertli taraftarlar, Efes Pilsenli oyunculara ve teknik ekibe saldırdı. Oyunculara tekme ve yumruklarla saldıran Fenerbahçeli taraftarlara, Asbaşkan Ali Koç ve polis güçlükle müdahale etti. Tribünlerden sahaya çok sayıda madde atılırken, bazı taraftarlar gözaltına alındı.

    Çekişmeli ve gergin geçen final serisinin 6. maçına Fenerbahçe Ülker, Vidmar'ın pota altındaki iyi savunmasıyla başladı. Solomon ve Mirsad ile dışarıdan rakip potayı dövmeye başlayan sarı-lacivertliler, üst üste 3 üçlüğü sayıya çevirdi. Rakibinin coşkulu oyunu karşısında sakin olmaya çalışan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri'nin üçlüğüyle oyuna tutunmaya çalıştıysa da hücumlardan boş döndü. Bunu iyi değerlendiren ev sahibi ekip, Vidmar'ın smaç basketiyle 5 dakika sonunda 9 sayılık üstünlük (16-7) yakaladı. Kaya ve Thornton'un basketleriyle ayakta kalmaya çalışan Efes Pilsen, son dakika içinde farkı 2 sayıya (21-19) indirmesine rağmen Fenerbahçe Ülker 1. periyotu 25-21 önde geçti.

    Rakibinin ilk çeyrekteki coşkusuna rağmen kendi temposunu yakalayan Efes Pilsen, ikinci periyotta üstünlüğü ele aldı. Sarı-lacivertli taraftarların sert tepki gösterdiği Kaya, sayı üreterek takımına büyük katkı sağlarken, 12. dakikada 26-26 beraberliği getirdi. Konuk ekip, Sinan ile bulduğu basketle 13. dakikada ilk kez, 27-26'lık skorla öne geçti. Sahada genç bir kadroyla mücadele eden Fenerbahçe Ülker karşısında Ender ile üçlük bulan lacivert-beyazlı takım, 17. dakikada farkı 11 sayıya (48-37) çıkardı. Önceki maçların aksine iki takımın savunmaları sertlikten uzak olurken, karşılaşmanın ilk yarısını Efes Pilsen 50-41 önde kapadı.

    İkinci yarıya 4 kısayla başlayıp savunmada daha hareketli olan Fenerbahçe Ülker, dış atışlarda Smith ile üst üste iki şutu değerlendiremedi. Hareketli savunmasıyla rakibini baskı altına alan sarı-lacivertli takım, Mrsic'in üst üste 2 üçlüğüyle farkı eritmeye başladı ve Efes Pilsen'in hücumda zorlandığı bu bölümde Smith ile sayılar bularak 25. dakika içinde farkı 1 sayıya (51-52) indirdi. Dış atışlarda arzuladığı yüzdeyi yakalayan Fenerbahçe Ülker, 6 dakikada rakibine 4 sayı izni verirken, Solomon'un üçlüğüyle 26. dakikada 54-54 beraberliği yakaladı. Her maçta olduğu gibi bu akşamki mücadelede de kritik anlarda ortaya çıkan Ender, attığı 3 sayılık basketle takımının sıkıntılarını giderdi. Bu oyuncunun asistinde Kasun ile smaç basket bulan konuk ekip, 3. periyotu 65-59 önde tamamladı.

    Son periyota gelene kadar, Kerem Tunçeri ve Thornton'un 4 faule ulaştığı Efes Pilsen'de, Kasun da son çeyreğin başında üst üste iki faul yaparak 5. faulüne ulaşınca sıkıntı yaşandı. Saha kenarında taraftarlar arasında yaşanan kavga daha çok lacivert-beyazlıların konsantrasyonuna etkide bulununca, Efes Pilsen 6 dakikada sadece 2 sayı bulabildi. 36. dakikaya kadar sahada gözükmeyen Preldzic ile 2 üçlük bulan Fenerbahçe Ülker, bu dakikada 69-67 ile bir kez daha öne geçti. Son periyotta 9 sayı üreten genç oyuncusuyla umutlanan sarı lacivertli takım, Smith'in 3 sayılık basketine engel olamayınca oyundan koptu. Son bölümde Kaya'nın sırtladığı Efes Pilsen, karşılaşmayı 79-76 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

    Gergin ve çekişmeli geçen serinin son maçında Efes Pilsen'de 23 sayı üreten ve 9 ribaunt alan Kaya'nın yanı sıra Kasun, ürettiği 9 sayının yanı sıra 8 ribaunt alarak takımına büyük katkı yaptı. Ayrıca, kenardan gelip kritik sayılar üreten Ender de galibiyette büyük rol oynadı. Efes Pilsen, ribauntlarda da rakibine 39-26 üstünlük sağladı.

    EFES'İN 13. ŞAMPİYONLUĞU
    İlk şampiyonluğunu 1978-79 sezonunda kazanan Efes Pilsen, ligde 2001-02, 2002-03, 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında üst üste 4 şampiyonluk yaşadı. Son 3 sezondur şampiyon olamayan Efes Pilsen, geçen sezon play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker'e 3-0 ile elenmişti.

    Lacivert-beyazlılar bu sezon play-off final serisinde şampiyonluğa ulaşarak bu sevinci 13. kez yaşamış oldu.

    FİNAL SERİSİNİN MVP'Sİ THORNTON

    Beko Basketbol Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Efes Pilsen, kupasını aldı. Lacivert-beyazlı oyuncular, şampiyonluk sevincini kupayla birlikte şarkılar söyleyerek kutladı.

    Sezonu ikinci tamamlayan Fenerbahçe Ülker takımına madalyalarını, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar verirken, Efes Pilsenli oyuncu Thornton'un da play-off final serisinin en değerli oyuncusu seçildiği duyuruldu.

    kaynak:ntvspor
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #2
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Ooooooooooooooooooooooooooooooooo Efesssssssssssssssss Pilsennnnnnnnnnnnnnnnn
    Şampiyonnnnnnnnnnnnnnnnn Efessssssssssssssssssssssss...

    Geçen sene fırtınalar estiren Beşiktaş'ın yarısı bu sene Efes'te idi.
    Başta koç Ergin Ataman olmak üzere

    Bu yüzden ve adından dolayı Efes'e sempatim vardı

    Şampiyon olmalarına sevindim.

    Maç sonu Efes'li sporculara yapılanları kınıyorum!!!!!!!!

    ''Bizim sahamızda neden hiç olay olmuyor'' diyen Aziz Yıldırım gelsinde bu olayların cevabını versin...

    Tebrikler Efes...

  • #3
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Tebrikler Efes Pilsen..
    gıcık oluyordum şu fenerbahçe ülkere
    öyle mi bu adres değişikliğini senden öğreniyorum ben
    bende kınıyorum !!! yaptıkları basketbol'a yakışmadı..
    yenildiler ya hazmedemiyorlar
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #4
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    tebrikler Efes... ama kavgalar olaylar spor adına çok kötü oldu..
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #5
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    dün kavgaları izledim..tribünde oturmaya yer kalmadı..
    maçı başka bir hale getiriyorlar..
    ama efes pilsene kocaman TEBRİKLER...
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ve Şampiyon Galatasaray
      Konu Sahibi Pragmatist Forum SPOR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2012, 00:08
    2. Efes 15 sayı fark attı!
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Aralık.2009, 23:13
    3. 12 Dev Adam Şampiyon...
      Konu Sahibi world_sun Forum SPOR
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 17.Ağustos.2009, 19:30
    4. Şampiyon Görün !!
      Konu Sahibi Burcu Yeşilyayla Forum SPOR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 25.Mayıs.2009, 22:23
    5. şampiyon ördek..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ÖYKÜ-MASAL VE HİKAYELER
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 23.Nisan.2009, 18:51

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş