Tek yol galibiyet
A Millilerimiz Euro 2012 elemelerinde bugün Kazakistan önünde kritik bir sınav verecek. Türk Telekom Arena'daki mücadele saat 20.00'de başlayacak

2012 Avrupa Şampiyonası'na katılma mücadelesi veren A Milli Futbol Takımımız bugün A Grubu'ndaki 7. maçında Kazakistan önünde son derece kritik bir randevuya çıkacak. Grupta Belçika'nın hemen ardından 3. sırada yer alan ay-yıldızlı ekibimiz bu önemli randevudan kayıpsız ayrılmaya çalışacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek ve NTV naklen yayınlayacak. Turpin'in yardımcılıklarını Michael Annonier ile Laurent Stien yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Olivier Thual. Milliler'de Cenk Tosun ve Gökhan Zan'ın sakatlıkları sürüyor. İki ülke bugün 4. kez karşı karşıya gelecek.
İki ülke milli takımları arasında geride kalan 3 maçı da Türkiye kazandı. Türk Milli Takımı'nın toplam 13 golüne karşın Kazaklar henüz gol atma başarısı gösteremedi. Ay-yıldızlılar tarihinde ise 483. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 253'ü resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 482 maçta, 173 galibiyet, 114 beraberlik alırken, 195 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 625 gol atarken, kalesinde ise 723 gol gördü. A Grubu'nda bugün ayrıca Azerbaycan-Belçika ve Almanya-Avusturya karşılaşmaları oynanacak.

Kaybolan imajı kazanma maçı
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, dün Arda Turan ile birlikte maça yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Hollandalı çalışrıcı, Swissotel'de düzenlediği toplantıda, Türk futbolunun zor bir dönemden geçtiğinin altını çizdi ve şöyle konuştu: "Türk futbolundaki gerçekleri de görmezden gelmek istemiyorum, şu anda zor bir dönemde geçtiğimizi belirtmeliyim. Biz de çok istekli ve arzulu bir görüntü çizerek, Tük futbolunun son dönemde kaybettiği imajını geri kazanmasına yardımcı olmak istiyoruz milli takım olarak.''
alıntı