Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor, ilk galibiyetini elde etmek için Karadeniz derbisinde Samsunspor'a konuk oldu. İlk iki haftayı 1 puanla kapatan bordo mavililerde Brezilyalı Henrique maç kadrosuna dahil edilmedi. Ayrıca sakatlıkları bulunan Vittek, Piotr Brozek, Onur, Tayfun, Barış Özbek, Barış Ataş ve Sapara da maçta forma giyemedi. Ev sahibi Samsunspor'da kaleci Ahmet Şahin kırmızı kart cezalısıydı. Ekigho ise sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da önemli pozisyonlar bulurken, Samsunspor'un Zenke ile 1 topu direkten döndü. Tranzonspor ise önce Halil ile ertuğrul'un kalesini yokladı ama genç kaleciyi geçmeyi başaramadı. 32. dakikada ise bordo mavililer golü buldu. Ceza sahası önünde topla buluşan Burak, çalımlarla ilerledi ve güzel bir vuruşla takımını yine öne geçirdi.

İkinci yarıda Trabzonspor, geriye yaslanınca ev sahibi etkisini artırdı. Ancak önemli pozisyonu bulan konuk ekip oldu. Colman'ın vuruşunda top direkten döndü ve Trabzon rahatlama şansını kullanamadı.

Bu pozisyondan kıs bir süre sonra Samsun beraberliği yakaladı. Ergün Teber, ceza sahası dışından müthiş bir voleyle sezonun en güzellerinden biri olmaya aday bir gol attı. kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

İlk maçında Manisa'da son dakikda 2 puan bırakan, geçen hafta da İBB'ye yine son dakikalarda kalesinde gördüğü golle yenilen bordo mavililer, böylece 3 mnaçta da son dakikalarda yıkılmış oldu.

SAMSUNSPOR-TRABZONSPOR
STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Fırat Aydınus

SAMSUNSPOR: Ertuğrul, Lazar, Kemal, Bahia, Ergün, Selim (Dk. 46 Murat), Fink, Mustafa, Dominguez (Dk. 78 Bülent), Zenke (Dk. 65 Anıl), Bance
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Petkovic

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan (Dk. 74 Volkan), Colman, Zokora, Adrian (Dk. 61 Aykut), Halil, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GOL: Dk. 32 Burak
SARI KARTLAR: Lazar, Bahia, Halil, Fink, Ergün, Mustafa Sarp