Kaptan Dümene Geçti ! Helal Aslanlara :)


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Kaptan Dümene Geçti ! Helal Aslanlara :)

  • #1
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz



    Kaptan Dümene Geçti ! Helal Aslanlara :)





    Kaptan dümene geçti: 2-3

    Turkcell Süper Lig'de ilk hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda, Gaziantepspor'u 3-2 mağlup etti ve sezona 3 puanla başladı. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda ilk yarısı da sarı-kırmızılıların 2-1'lik üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Arda, 21. dakikada Mustafa Sarp ve 85. dakikada Nonda'dan gelirken, ev sahibi takımın golleri 37. dakikada Julio Cesar ve 90. dakikada penaltıdan Tabata ile geldi.

    Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan bir gol ve iki asist ile sahanın yıldızı oldu.

    Sarı-kırmızılılar zorlu G.Antep deplasmanından aldığı galibiyetle sezona 3 puanla başlarken, Gaziantepspor ilk hafta sonrasında puanla tanışamadı.

    AÇILIŞ GOLÜ KAPTAN'DAN..
    .
    Galatasaray'ın yeni sezondaki ilk golü yeni kaptanı Arda Turan'dan geldi. 7. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen atakta Baros ceza sahasına girdi, yerden ortasını yaptı, Arda Turan topun gelişine çok güzel bir vuruş yaptı ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. 0-1.

    MUSTAFA'DAN TEK DOKUNUŞ...

    Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kattığı ve gösterdiği performansla Rijkaard'ın da yüzünü güldüren Mustafa Sarp, G.Antep deplasmanında takımını iki farklı üstünlüğe taşıyan golü attı. 21. dakikada Arda'nın sol kanattan kullandığı ortada defans oyuncuları Servet ve Gökhan Zan'a odaklanınca Mustafa Sarp altı pas üzerinde bomboş kaldı. Sarp, ayağının içiyle topa dokundu ve maçın ikinci golüne imza attı. 0-2.

    CESAR'DAN BİR FÜZE...

    Gaziantepspor'un yeni transferlerinden Julio Cesar, 37. dakikada müthiş bir gol attı. Rapid Bükreş'ten transfer edilen Brezilyalı oyuncu, Hakan Bayraktar'dan aldığı topu düzeltir düzeltmez yaklaşık 30 metreden çok sert bir şut çıkardı ve topu ağlarla buluşturdu. Bu pozisyonda Leo Franco'da biraz önde bulunuyordu. 1-2.

    NONDA GİRDİ VE ATTI...

    Galatasaray'ın formda golcüsü Nonda, Gaziantep deplasmanını da boş geçmedi. Netanya karşısında attığı üç golle yıldızlaşan Kongolu golcü, ikinci yarıda Baros'un yerine girdiği karşılaşmanın 85. dakikasında golünü attı. Arda'nın akıl dolu pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Nonda, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-3.

    TABATA UMUTLANDIRDI...

    Maç tam bitmiş denirken, Sabri ceza sahası içinde, Murat Ceylan'ın üzerine hava topu mücadelesinde düşünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Tabata golünü attı ve farkı bire indirdi. Ancak bu gol puan için yetmedi. 2-3.

    KEİTA KORKUTTU...

    Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Abdul Kader Keita 40. dakikada Julio Cesar ile çarpıştı ve bir anda yerde kaldı. Kamil Ocak Stadı'nda korku dolu onlar yaşandı. Rakibiyle çarpışan ve dili soluk borusunu tıkayan Keita, yerde kıvranmaya başlayınca, futbolcular da büyük telaş yaptı ve hemen sağlık görevlileri sahaya girdi. Korku dolu bekleyiş neyse ki kısa sürdü ve Keita tedavisinin ardından kendine geldi. Yıldız oyuncu bir süre sonra oyuna kaldığı yerden devam etti.

    SICAKTA TEMPOLU BİR MAÇ...

    Başlama saati, Gaziantep'teki sıcak hava nedeniyle tartışılan Gaziantepspor - Galatasaray maçının ilk yarısı, bunaltıcı sıcağa rağmen son derece zevkli geçti. Konuk ekip Galatasaray, 21 dakikada iki gol bularak rahatladı ancak G.Antep'in de ligin ilk maçını bırakmaya niyeti yoktu. Sarı-kırmızılılar Arda, Keita ve Baros ile tehlikeler yaratırken, ev sahibi takım da özellikle yeni transferi Julio Cesar ile Leo Franco'nun koruduğu kaleyi zorluyordu. Julio Cesar bu arzusunun sonucunu da 37. dakikada müthiş bir golle aldı. İlk yarı G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

    G.ANTEP'TEN RİSKLİ HAMLELER...

    Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro, ikinci yarının başlamasıyla birlikte maça dengeyi getirmek için hamlelerini yapmaya başladı. Sağ bekte etkisiz kalan Mehmet Yozgatlı'yı kenara alan Couceiro, golcü oyuncu Ümit Turmuş'u oyuna aldı. Ev sahibi takım ikinci hamlesini de 69. dakikada yaptı Hakan Bayraktar kenara gelirken, yerini hücumda daha etkili bir isim olan Erman Özgür'e bıraktı. Ancak bu değişiklikler de 1 puanı kurtarmaya yetmedi.

    RİJKAARD'IN HAMLELERİ...

    Galatasaray'ın Hollandalı Teknik Direktörü Frank Rijkaard ise ilk yarıyı önde bitiren takımını ikinci yarının başında bozmadı. Rijkaard ilk oyuncu değişikliğini 55. dakikada yaptı. İlk yarıda önemli bir tehlike atlatan Keita'nın yerine bir başka yıldızı Kewell'a görev verdi. Bu değişiklikten sonra Aydın sol kanattan, sağ kanata geçerken, Kewell da genç oyuncunun boşalttığı sol kanatta görev aldı. Galatasaray ikinci oyuncu değişikliği hakkını ise 69. dakikada kullandı. Çok çalışan ve yorulan Baros yerini bir başka golcü Nonda'ya bıraktı. Galatasaray son oyuncu değişikliği hakkını ise 90+2. dakikada kullandı. Arda yerini Barış'a bıraktı.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
    6. dakikada sağ kanattan Gaziantepspor ceza alanına yapılan ortaya kimse dokunamayınca, meşin yuvarlak Arda'nın önünde kaldı, bu futbolcunun vuruşunda top dışarı çıktı.
    7. dakikada Galatasaray aradığı golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Milan Baros, Julio Cezar'dan kurtuldu ve topu ortaladı. Ceza alanında topla buluşan Arda sağ ayağının içiyle vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1
    12. dakikada Olcan, sol kanattan orta yaptı, Da Silva'nın vuruşunda top kalecide kaldı.
    16. dakikada, sol kanattan Julio Cezar'ın ceza alanı dışından çıkarttığı topla buluşan Tabata, müsait durumda olmasına rağmen istenilen vuruşu yapamayınca meşin yuvarlak kalecide kaldı.
    21. dakikada Galatasaray aradığı ikinci golü buldu. Murat Ceylan, Arda'ya faul yaptı. Ceza alanı dışından Arda Turan serbest vuruş kullandı. Ortalanan topa, gerilerden gelen Mustafa Sarp, topu ağlarla buluşturdu: 0-2
    36. dakikada Gaziantepspor'un geliştirdiği kontratakta, Beto rakibinden sıyrıldı, ceza alanına girerken düşürüldü. Boşta kalan topu Tabata, Da Silva'ya kazandırdı. Bu futbolcunun şutunda top az farkla üstten auta çıktı. 37. dakikada Murat Ceylan defanstan sıyrılarak, topu Hakan Bayraktar'a kazandırdı. Hakan Bayraktar'ın topla buluşturduğu Da Silva, 30 metre mesafeden sert vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2
    39. dakikada Keita, sakatlık geçirdi. Hakem, sakatlık nedeniyle bir süre oyunu durdurdu, daha sonra Keita oyuna devam etti.
    44. dakikada Tabata'nın pasında topla buluşan Beto, kaleye 25 metre mesafeden sert vurdu top az farkla yandan dışarı çıktı.
    Sıcaklık nedeniyle hakemin su molası verdiği maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı konuk takım Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

    58. dakikada Tabata, köşe vuruşundan gelen topa sahip oldu, ancak meşin yuvarlağı ayağında fazla tutunca, araya giren Galatasaraylı defans oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırdı.
    65. dakikada Julio Cezar'ın kısa düşen pasını Kewell kaptı ve topu Arda'ya çıkardı. Arda, ceza alanına girerken meşin yuvarlağa sert vurdu, topu kaleci Mahmut bloke etti.
    67. dakikada Tabata'nın pasında topla buluşan Da Silva, Sabri'den sıyrıldı ve meşin yuvarlağa sert vurdu, kaleciden dönen topu defans uzaklaştırdı.
    70. dakikada Deumi, ceza sahası içinde çalım yaparken, topu kapan Arda kaleci ile karşı karşıya kaldı, sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
    73. dakikada köşe vuruşundan gelen topu iyi takip eden Aydın, meşin yuvarlağa kafayla vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.
    77. dakikada Aydın, Arda'dan aldığı topla ceza alanına girdi, kaleci ile karşı karşıya kaldı, sert vurdu. Mahmut, topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.
    85. dakikada sol kanattan gelişen atakta Arda topu ceza alanında bulunan Nonda'ya verdi. Nonda'nın düzgün vuruşu filelerle buluştu: 1-3
    90. dakikada, Beto, ceza alanında düşürülünce hakem penaltı kararı verdi. Penaltı atışını Tabata kullandı. Hakem, atışı tekrarladı. Tabata yeniden penaltı atışını kullandı ve sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-3
    Maç, 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

    Stat: Kamil Ocak
    Hakemler: Bünyamin Gezer, Asım Yusuf Öz, Hüseyin Fidan
    Gaziantepspor: Mahmut, Murat Ceylan, Mehmet Yozgatlı (Dk. 46 Ümit), Zurita, Tabata, Deumi, Olcan, Hakan Bayraktar (Dk. 68 Erman Özgür), Beto, Julio Cesar, Da Silva (Dk. 83 İbrahim Ferdi)
    Galatasaray: Franco, Gökhan Zan, Aydın, Arda Turan (Dk. 89 Barış Özbek), Keita (Dk. 55 Kewell), Milan Baros (Dk. 68 Nonda), Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Hakan Balta, Sabri, Servet Çetin
    Goller: Dk. 7 Arda Turan, Dk. 21 Mustafa Sarp, 85 Nonda (Galatasaray), Dk. 37 Da Silva, Dk. 90 Tabata (Penaltıdan) (Gaziantepspor)
    Sarı Kartlar: Dk. 90 Arda Turan (Galatasaray)

    kaynak:sporx

    Tebrik ediyorum,yeni sezona iyi bir başlangıç yaparak 3 puanı kaptık.hehe

    gitmişler fener maçını bizden sonra koyuyorlar.antep in sıcağında oynatırdılar o kadar ne vardı geç saate bizim maç alınsaydı..

    denizli ile antep aynı sıcaklıkta mı?
    Konu Arz tarafından (10.Ağustos.2009 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir.
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. gerçekten Helal olsun ♥
      Konu Sahibi masal_umrum Forum RESİM, TABLO, RESSAMLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 12.Mayıs.2012, 16:22
    2. Kaptan Amca..;))
      Konu Sahibi sardunya59 Forum Pamuk-Kumaş-İp-Yün vs Etk.
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 11.Aralık.2010, 16:30
    3. Kaptan Feza
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Ocak.2010, 00:07
    4. Hakkım HelaL saNa , aŞkım deqiL !
      Konu Sahibi $irinE <3 Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 07.Eylül.2009, 23:03
    5. Fransa'da Doğdu Beşiktaslı Oldu...Helal Olsun Sana Pascal Nouma
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum SPOR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 13.Nisan.2009, 22:26

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş