UEFA'ya sunulan Euro 2016 bilgilendirme raporunda en hazır şehir olarak Kayseri gösterildi.

Ankara'da yapılan Euro 2016 Bilgilendirme Toplantısında şampiyonaya en hazır stadın Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı olduğu ifade edildi.
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in yanısıra 8 aday şehrin vali ve belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda gerek donanımı gerekse otopark, ulaşım vs. gibi çevresel faktörlerdeki kazanımlarıyla şampiyonaya en hazır stadın Kadir Has Stadı olduğu belirtildi.

EUFA'ya sunulan bilgilendirme raporunda; bu avantajın yanısıra stadın yapımında uygulanan finans modeline de vurgu yapıldı. 'Kayseri Modeli' olarak sunulan finans modeliyle Türkiye'nin diğer şehirlerindeki stadların yapımlarının daha kolay olacağı ifade edildi.

Şehirdeki konaklama imkanlarının yanısıra Nevşehir Havaalanı ile birlikte ulaşım kolaylığına da dikkat çekilen raporda ayrıca şehir içi ulaşımın rahat oluşuna ve özellikle de raylı sistemin stadın hemen yanı başından geçiyor olmasının önemine vurgu yapıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Euro 2016'yı alacağına yürekten inandığını ifade ederek Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kadir Has Stadı'nın yapımında uyguladığı finans modelini diğer şehirlere örnek gösterdi.

Toplantıya katılan AB Genel Sekreterliği temsilcileri de bu tür şampiyonaların ülkelerin ve şehirlerin tanıtımında büyük rol oynadığına dikkat çekerek çok büyük paralar harcansa bile bu kadar güzel tanıtımın yapılmasının mümkün olmayacağına vurgu yaptı.

Toplantının ardından şehir temsilcilerine 'Aday Şehir' plaketi verildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin plaketini Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy aldı.

(alıntı haber)