Dünya Atletizm Şampiyonası'nda favorileri peşinde bırakan Fatih Avan finale yükseldi



13. Dünya Atletizm Şampiyonasında, erkekler cirit atmada Fatih Avan finale yükseldi. Daegu Stadı'ndaki yarışmada güzel bir performans sergileyen milli atlet ilk hakkında 80.27, ikinci denemesinde ise 77.68'lik bir derece elde etti. Fatih Avan, son atışında ise 81.94'lük bir derece yakaladı ve finale adını yazdırdı. Fatih Avan, (B) grubundaki seçmelerde 81.94'lük atışıyla 2. olurken, genel sıralamada ise 5. oldu. Milli sporcu, yarın TSİ 13.10'da, 12 sporcuyla finalde mücadele verecek.

KÜRSÜYE ÇIKACAK MI?
Milli ciritçi Avan iki sene önceki dünya şampiyonasında bir şanssızlık yaşadığını hatırlatarak, "Burada onun stresiyle yarışmaya çıktım ve iyi de başladım. İlk atışım finale kalabilecek düzeydeydi. Ancak son atış öncesi elenme tehlikesi yaşayınca büyük strese girdim. Çok şükür son atışımla finale kalmayı başardım. Zaten finalden çok, elemeden çekiniyorduk. Finalin havası başka olur. Finalde de iddialıyım" diye konuştu.

Tuğba dünya 8.'si oldu
Bayanlar 1500 metre finalinde koşan sporcumuz Tuğba Karakaya, yarışı 8. sırada bitirdi. Daegu Stadı'nda yapılan finalde milli atlet yarışı son 200 metreye kadar orta sıralarda götürmesine karşın, son bölümünde öndeki gruptan koptu ve yarışı 4:08.14'lük derecesiyle tamamladı. Bu yarışta ABD'li Jennifer Barringer Simpson, 4:05.40'lık derecesiyle ilk sırada bitirerek, altın madalyanın sahibi oldu. Yarışta gümüş madalyayı 4:05.68 ile Büyük Britanya'dan Hannah England, bronz madalyayı ise 4:05.87 ile İspanyol Natalia Rodriguez kazandı.

alıntı