YAYINCI DEĞİŞMEDİ, MAÇLAR DİGİTURK`TE-

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen "Medya Hakları İhalesi"nin A paketi 2.tur ihalesi Digiturk`ün 321 milyon dolarlık teklifi ile sona erdi.

Türk Telekom A paketi ihalesinden 320 milyon 950 bin dolar teklif vererek çekildiğini açıkladı.

-B PAKETİ TRT`NİN OLDU-

B paketi ihalesi için ise bir tek TRT`nin teklifi sunuldu. TRT 40 milyon 210 bin dolarlık teklifi ile B paketini aldı.

-C PAKETİ TÜRK TELEKOM`UN OLDU-

C paketi ihalesi için şartnameye uygun tek bir teklif yapıldı. Türk Telekom yaptığı 13 milyon 500 bin dolarlık teklif ile C paketinin sahibi oldu.

MEDYA HAKLARI İHALESİ`NDE A, B VE C PAKETLERİNİN KAPSAMI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenecek "Medya Hakları İhalesi"nde A, B ve C paketlerinin kapsamı şöyle:

PAKET A KAPSAMI

Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF Süper Lig müsabakalarından her hafta en az 4 (dört) adedini yurtiçine şifreli ve canlı olarak yayınlamak zorundadır. Yayın Hakkı Sahibi`nin bu hakkı münhasırdır. Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir.

Yayın Hakkı Sahibi, İhale Dönemi süresince TFF Süper Lig`e ait "İsim Sponsorluk Hakkı"nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir

PAKET B KAPSAMI

Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig müsabakalarından her hafta en az 3 (üç) adedini yurtiçine canlı, şifreli veya şifresiz olarak yayınlamak zorundadır. Yayın Hakkı Sahibi`nin bu hakkı münhasırdır. Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir.

Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig`e ait "İsim Sponsorluk Hakkı"nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.

PAKET C KAPSAMI

Yayın Hakkı Sahibi, İhale Dönemi süresince tüm TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının Haber Amaçlı Görüntülerini 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden münhasıran yayınlayabilecek veya yayınlatabilecektir. Söz konusu Haber Amaçlı Görüntüler herhangi bir sayı sınırlamasına tabi olmaksızın ve canlı yayınlanan müsabakaların tamamlanmasının üzerinden 45 (kırkbeş) dakika geçtikten sonra yayınlanabilir. Haber Amaçlı Görüntülerin mobil iletişim operatörleri dışındaki üçüncü kişilere devri mümkün değildir.

- HABER1903 -