Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından Ali Koç, şike soruşturması kapsamında gelişen ve yaşanılan olayları sarı - lacivertli taraftarların 'Kurtuluş Savaşı'na benzettiğini belirterek, "Yeniden doğacağız ve bu bayrağı düşmeyeceğiz" dediğini söyledi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen toplantının ardından basının karşısına geçen Asbaşkan Ali Koç, tüm sürecün kendilerini finansal olarak da etkilediklerini belirterek, "Hisselerimiz 72 dolarken 36 dolara kadar düştü. 38'de şu an. Bu banka teminatlarımızı da etkiledi. Tüm bunlar olunca finansal manevra şansımız daralıyor. Fenerbahçe şu an hiç olmadığı kadar sıkıntıda. Bunu aşacağımızı düşünüyoruz. Taraftarımızın inanılmaz bir sahiplenmesi var. Bu kulüp için çok şey yaparım ama taraftar için daha fazlasını yaparım. Bize yapılanlar milyonlarca insanı rencide etti. bu taraftar bize sahip çıkmaya devam ediyor. Hedef 1 milyon, olur olmaz göreceğiz. Ama bu taraftar bir camiaya nasıl sahip çıkılır gösterdi. Dün 218 bin olan taraftar kart bugün 250 bine gelmiştir. Lütfen taraftar biraz sabırlı olsun, böyle bir hücumu hesap etmedik çünküğ. Affınıza sığınıyoruz, bizi bırakmayın ve yanımızda olun diyoruz. Ayrıca taraftar desteği için Migros tribünü için de kombine çıkarıyoruz. Genel olarak taraftarlar bize yardım etmek istiyorlar, Fenerium dışında nasıl yaparız diyorlar, çok fazla öneri de var.. Fenerbahçe Celebrity ile televizyondan kaynak yaratacağız. Bu camia ciddi anlamda diğer takımlarla arasını açmıştır. Buna herkesin katkısı olmuştur. Sadece sokaktaki taraftarlarımız değil. Bize inanılmaz öneriler getiriyor taraftarlarımız. Acun Ilıcalı, Uğur Dündar, Cem Yılmaz gibi isimlere de teşekkür ediyoruz. Herkes Fenerbahçe için kalbi atıp tutuşuyor. Bize ne yapılırsa yapılsın Kurtuluş Savaşı'ndan yeniden doğacağız, bu bayrağı düşürmeyeceğiz diyor." dedi.

"BİZİ TEDBİRLİ DÜŞÜRÜN"

Ali Koç, Futbol Federasyonu'nun 'yazılı talep yok' açıklamasında tepki göstererek, "Bizi tedbirli olarak düşürsünler, biz de bu cezamızı çekmiş olalım." dedi.

TFF'ye düşürülme talebinde bulunmadıklarını ancak sadece rica ettiklerini ifade eden Ali Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Bank Asya 1. Lig'e düşürülme talebi olmamıştır ve olmayacaktır. TFF, UEF'nın baskı ve şantajları karşısında dik duramamış ve Fenerbahçe'yi men etmiştir. Biz TFF'ye doğru olanın, Bank Asya'ya düşürülme olduğunu söylemişizdir." diye konuştu.

Sezona Süper Lig'de devam etmeleri halinde, sezon içerisinde farklı bir karar çıkabileceğini de söyleyen Koç, "Bu sezon şampiyon olursak, Avrupa'ya gidebileceğimiz de şüpheli. Bir sezon kaybetmek yerine, Bank Asya'ya düşürülmezsek, iki senemizi kaybedebiliriz. Her gün ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederiz dedik. 2 sezon birden kaybetmek istemiyoruz." şeklinde konuştu.

(CİHAN)