4/B'li olarak yerleşenler, Kasım ayı KPSS tercih işlemlerine katılabilecek mi?
KPSS sınavındaki şaibe iddiları devam ederken, son dönemde memurlar.net'e çok sık sorulan bir soruyu yanıtlamak istiyoruz. Bir çok ziyaretçi, bugünlerde çok sayıda 4/B'li personel alım ilanı yayımlandığını, bu ilanlara başvurup 4/B'li olmaları halinde Kasım ayında yapılması muhtemel KPSS tercih işlemlerine katılıp katılamayacağını sormaktadır.


KASIM AYI KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN OLACAK?


2010 KPSS yerleştirme takvimine göre, kamu kurumları 1 Eylül-10 Ekim 2010 tarihleri arasında atama yapmayı planladıkları kadroları Devlet Personel Başkanlığına gönderecektir. Bu Başkanlık da gelen talepleri değerlendirdikten sonra ÖSYM'ye gönderecek, ÖSYM de 15-24 Kasım 2010 tarihleri arasında internet üzerinden başvuru alacaktır.

4/B'Lİ OLARAK YERLEŞENLER, KASIM AYI TERCİH İŞLEMLERİNE KATILABİLECEK

* Kasım ayı KPSS tercih kılavuzunda memur kadroları ile 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlar yer alacaktır. 4/B'li olarak çalışmaya başlayacak adaylar, memur ve 399'a tabi sözleşmeli pozisyonların yer alacağı Kasım ayı KPSS tercih işlemlerine katılabilecektir.

* Eğer Kasım ayında bir yere yerleşmeye hak kazanması halinde, 4/B'li hizmet sözleşmesini fesih ederek memur veya 399'a tabi sözleşmeli pozisyona geçebilecektir.

* Hizmet sözleşmesini fesih edecek 4/B'linin, memur veya 399'a tabi sözleşmeli pozisyona geçebilmek için, 6 ay veya 1 yıl beklemesine gerek bulunmamaktadır. 6 ay veya 1 yıl bekleme sadece memurluktan istifa edip, yeni bir memurluğa atanma sırasında uygulanmaktadır.

4/B'LİNİN, YENİDEN 4/B'Lİ OLMASINDA SINIRLAMA BULUNMAKTADIR

Hali hazırdaki mevzuata göre 4/B'li olarak çalışanlardan hizmet sözleşmesini fesih edenler, (doğum ve askerlik nedeniyle fesih ile unvan değişikliği hariç olmak üzere) 1 yıl boyunca yeniden 4/B'li olamamaktadır. Sınırlama sadece 4/B'den istifa edip yeniden 4/B'li bir göreve atanmaya ilişkindir.


-memurlar-