etkinliği ben 3 yaş gurubuna uyguladım. etkinlik için bir florasan balon bir de normal balon kullandım. hikayeyi kendim yazdım, onun için bazı hatalar olabilir. güle güle kullanın efendim

BALONLAR ( EK-2)
Şişman balonla zayıf balon küçüklükten beri çok iyi arkadaşmış. Anlaşamadıkları tek konu yeme içme konusuymuş. Şişman olan balon her gördüğü yemeği yiyip bitirirken zayıf balon sadece tadına bakarmış. Şişman balon patlayana kadar yerken, zayıf balon hep aç yatarmış.
İki arkadaş bir gün parka gitmeye karar vermişler, şişman balon hem yürümüş hem sormuş, ‘Sen de yemek ister misin bu nefis yiyeceklerden?’. Zayıf balon her zamanki gibi ‘Hayır, yemek istemiyorum’ demiş.
İki arkadaş konuşmaya devam ederken bir de ne görsünler, elinde iğne olan bir çocuk bizimkileri patlatmak için onlara doğru koşuyor. Balonlar bunu görür görmez kaçmaya başlamış. Zayıf balon o kadar sıskaymış ki hemen yorulmuş. Kendisine saklanmak için bir yer bulmuş. Nefes nefese kalmış. Şişman balonsa zaten çok zor koşuyormuş. Üstelik kendisine göre de saklanacak bir yer bulamamış. Tam çocuk şişman balonu elindeki iğneyle patlatmak üzereyken yaramaz çocuğun annesi çocuğa seslenmiş, eve gitmek zorunda olduklarını söylemiş. Balonlar son anda patlamaktan kurtuldukları için çok şanslı hissetmişler kendilerini. Bir daha böyle bir olay yaşamamak için de o günden sonra şişman balon az yiyip spor yaparak kilo vermiş, zayıf balonsa bütün yiyeceklerden yiyerek dengeli beslenmiş ve güçlenmiş.