"SEVGİ TAŞI"

Diyarbakır'da çekimleri yapılan, içinde Kürtçe sahneler olan ve Başbakanlık tarafından desteklenen "Sevgi Taşı" filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler'in, senaristiğini ise Gökhan Alan'ın yaptığı filmde, Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Ece Pirim, Mehmet Ulay, Mekiye Kızılkaya rol alıyor.

Diyarbakır'dan sonra İstanbul'da da galası yapılan filmin konusu şöyle:

"Mehmet, annesinin anlattığı masaldaki gibi kendisi ve etrafındakilerin hayatını değiştireceğine inandığı 'Sevgi Taşı'nı aramaktadır. Masala göre, Sevgi Taşı Hz. Süleyman'a aittir. Bu taşın Hz. Süleyman tarafından surları bir arada tutsun, bütün ayrılıklara, hastalıklara şifa olsun diye, surların arasına saklandığına inanılmıştır. Mehmet de çevresindeki olumsuzlukları düzeltmek için,her gün sur bedenlerinde Sevgi Taşı'nı aramaktadır."

Filmde, Mehmet'in hikayesinin yanı sıra altı çocuklu bir ailenin tek kızı olan Ziraat Mühendisi Dicle ile Eskişehirli doktor Hakan'ın arasında geçen aşk, diğer kardeşlerin sıcak hikayeleri, komşuları Ermeni Mirgiç efendinin kızı Ani ile kültürel farklılıklarından dolayı bir araya gelemeyen Mustafa'nın dramı da işleniyor.