Ödüller ve jüriler belli
Akbank 6. Kısa Film Festivali'nde en iyi filmler 7'şer bin lira ile ödüllendirilecek.

Akbank 6. Kısa Film Festivali'nin ödülleri ve jüri üyeleri belli oldu.

Akbank Sanat tarafından 1-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen festivalin ön eleme jürisinde, Akbank Kısa Film Festivali yönetmeni ve yönetmen Selim Evci, sinema yazarı Emine Yıldırım, yapımcı Nadir Öperli yer aldı.

Festivalin kurmaca dalı ana jüri üyeleri ise yönetmen Özcan Alper, oyuncu Özgü Namal, Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Hasan Bülent Kahraman, sinema yazarı Yeşim Tabak ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak belirlendi.

Belgesel dalı ana jüri üyeleri ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Bülent Vardar, yönetmen Savaş Güvezne, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun ve belgesel fotoğrafçısı Altan Bal'dan oluştu.

Festivalin ulusal yarışmalı bölümüne, Türkiye'den 257, uluslararası gösterim bölümlerine de çeşitli ülkelerden toplam 139 kısa film başvurdu.

Festival kapsamında, kurmaca ve belgesel dalında düzenlenecek kısa film yarışmasında, her iki kategoride ''En İyi Film'' seçilerek, eserlerin yönetmenleri, Akbank Sanat tarafından 7'şer bin lirayla ödüllendirilecek.

AA

.ALINTIDIR.