Milk, Harvey Milk’in yaşamından sekiz yılı anlatıyor. New York’ta yaşarken 40 yaşına giren Milk ve sevgilisi Scott Smith, hayatlarına daha fazla anlam katmak için San Fransisko’ya taşınır ve burada, Castro Kamera adında küçük bir dükkân açarlar. Dükkânın olduğu işçi sınıfı mahallesi, kısa zamanda ülkenin dört yanından akın eden geyler için nefes alabilecekleri bir yer haline gelecektir. Çok sevdiği Castor mahallesinin ve ona güç veren güzel San Fransisko şehrinin etkisiyle, Milk çok geçmeden hem Scott kadar kendisini de şaşırtacak şekilde, değişim için kolları sıvar. Herkes için eşit hak ve özgürlüğün savunucusudur. Ve geylere karşı önyargı ve şiddet uygulanmasının normal karşılandığı bir dönemde, Milk San Fransisko ve San Fransiskolular’a duydugu büyük sevgi sayesinde, gencinden yaşlısına, eşcinselinden heteroseksüeline kadar herkesin desteğini arkasına alır.
Scott, yeni edindiği arkadaşları ve diğer gönüllülerin yardımıyla politikanın bulanık sularına balıklama atlar ve Cleve Jones gibi genç aktivistlere de yol gösterir. İnce bir espri anlayışı ve güler yüzüyle, sözleri kadar iddialı icraatlarda bulunan Milk adını kısa sürede tüm şehre ve hatta daha da geniş çevrelere duyurur. Ama şehir meclisine girmek konusundaki kararlılığı, Scott tile aralarını açar. Meclis’e dördüncü adaylığını koyduğu sırada, Milk artık yeni sevgilisi Jack Lira ile beraberdir.
Son kampanya, büyük başarı yakalar ve Milk, yeni kurulan 5. Bölge meclisine seçilir. Milk, şehre hizmet ederken bir yandan da insanların kökeni nedeniyle işlerinden atılmasına karşı lobi yapar, gey öğretmenlerin ve destekçilerinin okullardan kovulması için önerilen bir referanduma karşı da destek oluşturmaya çalışır. Bu çabaları sırasında, 6. Maddeye karşı verilen bu mücadelenin, gey hakları konusunda çok kilit bir önem taşıdığını fark eder. Aynı dönemde, kendi gibi yeni seçilmiş olan bir başka politikacı Dan White ile çatışmaları artarak devam ediyordur ve ikilinin kaderleri, trajik bir şekilde birleşmek üzeredir.

Yönetmen
Gus Van Sant

Senaryo
Dustin Lance Black

Oyuncular
Sean Penn
Emile Hirsch
Josh Brolin
Diego Luna
James Franco
Alison Pill

Tür
Biyografi - Dram - Romantik

Gösterim Tarihi
08 Mayıs 2009 Cuma